Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak na zagrebačkoj tržnici Dolac počinje nova sezona PLACe marketa

Ovoga petka 12. travnja u 18:30 štandove s voćem i povrćem popodne će još jednom zamijeniti najpopularniji zagrebačkih restorani. Počinje nova sezona PLACe marketa, projekta oživljavanja gradskih tržnica kroz gastronomiju.

PLACe market će se otvoriti u prvo u Zagrebu, a 20. travnja i u Splitu. Splitski će trajati svake subote do lipnja, a zagrebački svakog petka do studenog, kad god to budu dopuštali vremenski uvjeti. Lanjski PLACe market ugostio je na tisuće ljudi i u kratkom vremenu postao jedan od najjačih hrvatskih street food događaja. 

Ove godine, uz povratak poznatih popularnih štandova najavljeni su i novi sudionic. U petak će na Dolcu kuhati chef Mario Mihelj, restoran Tač, pizzeria Al Dente i chef Branko Kusovac, Rougemarin, SOI fusion, Beštija, Proof 33, Meat the King, Vinkl, Poke Poke, Ferdinand knedle, Amelia, Arepera Maracay, a premijerno će nastupiti nedavno otvorena Gola, Darling&Shegrts i Soul Food koji nastupm na Dolcu najavljuje skoro otvaranje.

place-market-ljudi

Na Dolac se vraćaju Gastronomadi, chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, Christijan Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Sopal chefice Katarina Vrenc, a bit će organizirana i gostovanja chefova i restorana iz hrvatske i regije. Vrijeme je idealno za večeri na Dolcu, ne propustite.

Fotografije/Franko Kelam, Mateo Mučnjak, Saša Drobac

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.