Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JRE je Ninu Bratovž iz ljubljanskog JB-a upravo proglasio sommelierom godine

jb-restoran

U lijepom, otmjenom ambijentu pariškog kazališta Eduard VII jutros je počeo Kongres JRE u povodu 50. rođendana ove utjecajne gastronomske organizacije. Na sceni Eduarda VII svečano su dodijeljene i JRE-ove godišnje nagrade. Nagradu za sommeliera godine dobila je Nina Bratovž iz ljubljanskog restorana JB.

JB Janeza Bratovža, koji danas vode sin Tomaž i kćer Nina, pionir je fine dininga u susjednoj državi. JB je bio prvi slovenski restoran koji je ušao u izbor World’s 50 Best Restaurants. Vjerujemo da će novi naraštaj obitelji Bratovž s vremenom dovesti ovaj sjajni restoran i do Michelinove zvjezdice. Gastronomskim poduzetnikom godine proglašen je Enrico Bartolini, vlasnik i chef restorana Bartolini u milanskom Mudecu, koji ima tri Michelinove zvjezdice. JRE-ov chef godine postao je Alexander Wulfi, Rus iz njemačkog restorana Troyka s jednom zvjezdicom.

JRE-ovu nagradu za održivost osvojio je Talijan Stefano Ponciareli iz toskanskog restorana PS, aza inovacije britanski chef Ryan Blackburn iz restorana Old Stamp House dok je nagradu Taste of Origin dobio Uwe Machreich, chef austrijskog restorana Triadchef austrijskog restorana Triad.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.