Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas i sutra u Parizu se održava svečani Kongres JRE-a u povodu 50. rođendana te globalne gastronomske organizacije. Izvještavamo uživo

Jeunes Restaurateurs d’Europe danas i sutra slavi pedeseti rođendan. Na proslavi u Parizu sudjelovat će više od 500 profesionalaca iz raznih područja gastronomskog biznisa: riječ je o chefovima, restoraterima, vinarima, uljarima, destilerima drugim proizvođačima hrane i pića kao i o gastro novinarima. Gala večera održava se u nedjelju u Carreau du Temple, pariškoj tržnici podignutoj 1883. godine, koja je 2014. preuređena u moderni kulturni i sportski centar.

U ponedjeljak će se odvijati radni dio rođendanskog Kongresa JRE-a. Tijekom Kongresa JRE će objaviti imena dobitnika prestižnih godišnjih nagrada u nizu kategorija. JRE danas okuplja velik broj restorana iz 16 zemalja uključujući i Australiju; ulaskom Australije JRE je doslovno postao globalna gastronomska organizacija. 

JRE je već dugo godina prisutan u Hrvatskoj. U njegovu se članstvu nalazi više od deset ambicioznih restorana, od kojih neki spadaju u uži hrvatski gastronomsko vrh. JRE se svojedobno smatrao predsobljem svijeta Michelinovih zvjezdica, no danas brojni Michelinovi restorani istodobno nose oznaku JRE. Suvremeni JRE posvećen je promicanju visokih gastronomskih standarda u ugostiteljstvu kao i u proizvodnji hrane i pića. Reporteri Kulta Plave kamenice uživo će izvještavati s pariškog Kongresa u povodu 50. obljetnice JRE-a.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.