Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KaoKakao u Voloskom dražesna je, dobro vođena slastičarnica, ali kolači im se godinama ne uspijevaju oteti prosjeku

Volosko je, kad se malo bolje pogleda, vrlo šarmantno mjesto ali i pravo gastronomsko igralište Kvarnera. Na tako malom području okupili su se neki od najboljih restorana i konoba u regiji, a slastičarnica KaoKakao sasvim sigurno pripada tom društvu. Zaista ne znamo gdje se u radijusu od tri ili četiri minute šetnje može posjetiti toliko dobrih mjesta kao u Voloskom.

KaoKakao već godinama sasvim dobro posluje na svojoj poziciji, u tolikoj mjeri da su im kolači često rasprodani ili se stvaraju gužve ispred lokala. Što nije pothvat kojim se mnogi ugostiteljski objetki mogu pohvaliti nakon toliko godina rada. KaoKakao je šarmatan, kao i Volosko. Od terase koja je realno na cesti KaoKakao je uspio izvući maksimum u ostvarenju ambijenta iz kojeg ne želite brzo otići. Kava je sasvim solidna, ponuda pića korektna. Očito je da objekt vode ljudi koji znaju.

Kolači su, međutim, tek nešto iznad prosjeka. Oni su bolji od velike većine ostale lokalne ponude, koja je industrijska i baš bezvezna. Ali, KaoKakao kolače nećete pamtiti kao nešto revolucionarno. Njihovi su kolači primjereni i uzorni, s vrlo ukusnim sastojcima i slatko prezentirani u toj mjeri da zapravo ne znate što biste prije naručili. Ali uglavnom su prosječni, ne nužno u lošem smislu. Kad bi u Hrvatskoj slastičarnice poput KaoKakaa bile prosjek to bi bila odlična vijest za hrvatsku slastičarsku scenu. Ali u Italiji, primjerice u obližnjem Trstu, bili bi mediokritet. Naručili smo carrot cake i frangipane s jabukom.

Oba su kolača bila sasvim dobra, velika i zasitna, bez viška industrijskih šećera. Frangipane je imao sasvim lijepu notu jabuke, ali mu je nedostajalo malo više okusa. Carrot cake je nešto slađa verzija nego što bismo voljeli, ali je ostavila dobar dojam. Ipak, nedostaje im mrvica karaktera da bi bili bolji. Ovako ih samo jedan korak odvaja od konfekcije. Doma smo probali karamelu s cvijetom soli koja je u ponudi već valjda tisuću godina, ali je i nešto teža od svih ostalih kolača koje smo uspjeli probati.

KaoKakao je ugodno mjesto na kojem bismo voljeli provoditi svaki sunčani i mirni dan poput ovoga petka, dok još nema previše turista ali se osjeća žamor i buđenje iz zimskog sna. Šarm Voloskog teško je pobjediti. KaoKakao bismo još više voljeli kad bi pokušao napraviti nešto karakternije i ambicioznije kolače. KaoKakao prodaje svoje kolače i u kavani Grad u centru Rijeke. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.