Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dvije gospođe s Krka kazneno su prijavljene zbog trovanja iz bočice Römerquellea u kafiću Rijeci. No, glavna pitanja ostaju bez odgovora

Dvije ugostiteljice s Krka kazneno su prijavljene, a jedna je uhićena zbog poznatog slučaja trovanja iz bočice vode Römerquelle koji se dogodio u Rijeci 4. studenog lanjske godine. Rezultati istrage koje je prenio Novi list, kažu da su gospođe s Krka u prazne bočice Römerquellea ulile alkalnu tekućinu, sredstvo za čišćenje, pa su onda te bočice zatvorile i ostavile u skladištu s neotvorenim bočicama Römerquellea.

Kad je lokal s Krka vraćao bočice distributeru, distributer nije kontrolirao što je dobio natrag po završetku sezone nego je Römerquelle s tekućinom za čišćenje preuzeo skupa sa svim ostalim, neotvorenim bocama Römerquellea.

Pa su tako kontaminirane bočice u kojima je zapravo bilo sredstvo za čišćenje, uslijed redistribucije ljetnih viškova završile u riječkom kafiću, gdje je jedna prouzročila teške fizičke ozljede za dvoje gostiju. Priča zvuči logično i nitko ne može tvrditi da nije točna. Takve se banalne ljudske pogreške dešavaju svakodnevno i svugdje. Ali, izvještaj o uspješno završenoj istrazi o trovanju u Rijeci prije pet mjeseci ne odgovara na dva ključna pitanja.

Prvo, što je uzrok teškog trovanja Puljanina Stanka Lakovića, koji je gotovo fatalno stradao u svibnju, u jednom riječkom restorani, opet od tekućine iz bočice s Römerquelle etiketom? Kakve pobogu veze imaju optuženice s Krka sa slučajem trovanja pola godine ranije, ali isto u Rijeci?

Drugo, dr. Rajko Ostojić, ozbiljan i odgovoran čovjek, bivši ministar zdravlja, javno je rekao da je na zagrebačkom Rebru gdje Ostojić radi, zabilježeno nekoliku trovanja tekućinom za čišćenje koja se nalazila u bočicama mineralne vode. Dakle, ako se više hrvatskih građana u različito vrijeme i na različitim mjestima otrovalo Römerquelleom, jasno je da se istraga o tim trovanjima ne smije zaustaviti na slučaju dvije ugostiteljice s Krka. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.