Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

George Wills iz avangardne škotske destilerije Kilchoman u subotu 6. travnja gostuje u zagrebačkim Finim stvarima

Kilchoman, obiteljska destilerija sa škotskog otoka Islay, drugi put gostuje u Zagrebu. Kilchoman je jedan do najvažnijih novijih škotskih proizvođača single malt whiskyja. Kilchoman spada među sasvim rijetke destilerije koje whisky proizvode od lokalnih sastojaka.

Ječam za njihove maltove uzgaja se na Islayu, otoku čuvenom po nekima od najvažnijih brendova malt whiskyja poput Lagauvlina, Port Ellena i Laphroaiga. Kilchoman, čiji status među škotskim proizvođačima malta možemo usporediti sa statusom Agraparta ili Egly Ourieta među growers šampanjerijama, svakoga proljeća kreće na europsku turneju tijekom koje obilazi važnije europske gradove.

Kilchoman je lani prvi put posjetio Zagreb, budući da butikna trgovina Fine stvari legendarnog barmena Zlatka Ivkića uvozi Kilchomanove maltove u Hrvatsku. Ove godine Kilchoman je posjet Hrvatskoj digao na višu razinu, pa u Zagreb dolazi George Wills, član obitelji koja je vlasnik Kilchomana.

Gospodin Wills posjetit će Zagreb u subotu 6. travnja, gdje će u trgovini Fine stvari u Cankarevoj 5 od 12 do 15 sati predstaviti pet vrhunskih maltova iz Kilchomanova portfolija.

kilchoman-boca-1

Još je važnije da se u Finim stvarima u subotu od 19 do 21 sat održava masterclass za samo šesnaest sudionika. George Wills prvo će održati predavanja o Kilchomanu i otoku Islay, da bi zatim tih šesnaest obožavatelja škotskog malt Whiskyja imalo jedinstvenu prigodu kušati nekoliko relativno rijetkih maltova uključujući 16-godišnji Kilchoman.

Ulaznice za Kilchomanovo gostovanje u Zagrebu mogu se kupiti na webshopu Finih stvari, na finestvari.hr Podnevna degustacija košta 30 eura, a uistinu ekskluzivni večernji masterclass 100 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.