Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Luxardo Maraschino Cherries najbolje su voće u kompotu koje se prodaje u Hrvatskoj

Luxardo višnje u staklenim teglama otkrili smo prije petnaestak godina u Beču. Poslije jednog posjeta Albertini prošetali smo do obližnje Bille, da vidimo koliko se razlikuje od zagrebačkih Billinog supermarketa. U ono je vrijeme Billa bila jedini premium supermarket u Hrvatskoj.

U bečkoj smo Billi, uz nešto grüner veltlinera i rizlinga, kupili i staklenku Luxardovih Maraschino višanja. Koje su bile toliko nevjerojatno ukusne da smo skoro cijelu staklenku pojeli u hotelu prije večernjeg izlaska. Luxardo je obiteljska manufaktura osnovana u Zadru, koja je Maraschino i višnju marašku učinila svjetski glasovitima. Poslije Drugoga svjetskog rata Luxardo je proizvodnju preselio u Italiju blizu Padove.

Luxardo je na svojim novim lokacijama zasadio velike voćnjake maraški. Luxardo je i danas najpoznatiji svjetski proizvođač Maraschina. Luxardo Maraschino višnje u sirupu od višanja počele su se proizvoditi prije 140 godina. Vrlo su brzo postale neizostavan dio arsenala ambicioznijih barmena, jer su naprosto neusporedivo ukusnije i vizualno atraktivnije od standardnih ušećerenih trešanja kakve se obično koriste u manje ambicioznim barovima. Luxardo Maraschino Cherries, vjerojatno najukusnije voće u kompotu koje se prodaje u Hrvatskoj, distribuira zadarski Atrox.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.