Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljski Goldberg Red i Graševina Goldberg osvojili su zlatne medalje na Berliner Wine Trophy, na kojem je ocijenjeno više od 14.400 vina iz 40 zemalja

Berliner Wine Trophy polako postaje najvažnije njemačko vinsko natjecanje. Berliner Wine Trophy održava se pod patronatom OIV-a, Međunarodne organizacije za lozu i vino. Riječ je o najvećem svjetskom vinskom ocjenjivanju pod egidom OIV-a.

Berliner Wine Trophy održava se, baš kao i Mundus Vini, dvaput godišnje. Na ovogodišnjem zimskom ocjenjivanju na koje je bilo prijavljeno više od 14.400 uzoraka iz 40 zemalja, Belje je ponovno, kao i na Mundusu Vini, zabilježilo izvrsne rezultate.

Goldberg Red iz 2021. i Graševina Goldberg iz 2022. osvojili su zlatne medalje, a Cabernet sauvignon-merlot iz 2021. dobio je srebrnu medalju. Goldberg Red, cuvee frankovke, caberneta i merlota vjerojatno je najbolje beljsko crno vino još od fenomenalne Frankovke iz 2012. koja se srećom i danas može kupiti na web trgovini Belja.

Graševina Goldberg uglavnom je pretplaćena na medalje s međunarodnih natjecanja, dok Cabernet-merlot predstavlja izvrsnu vrijednost za novac. Medalje s Berlinskog vinskog trofeja potvrđuju da je Belje jedna od najnagrađivanijih hrvatskih vinarija i to u kontinuitetu. Belje je, naime, svoje prvo Decanterovo zlato osvojilo prije petnaestak godina, a najnovije lani. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.