Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izašao je novi Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice posvećen vinogradima. Na više od 300 stranica predstavljeno je više od 50 vinarija. Besplatno downloadajte

Uvjereni smo da je vinograd najvažniji segment vinske proizvodnje. Ne zato što vjerujemo u neintervencionizam: vino se ne može raditi samo od sebe, pa je ideologija neintervencionizma katkad besmislena ili rezultira nezgrapnim do katastrofalnim vinima. Međutim, svjetska i hrvatska vinska industrija pate od pretjeranog intervencionizma i od tehnički presavršenih enoloških vina. Enolozi i danas mogu od lošeg grožđa iz prosječnog vinograda proizvesti vrlo solidno, pitko vino, uz uporabu bezbroj aditiva uključujući tanine i boju.

Downloadajte Vinski izvještaj 2024.

Ta je činjenica najveća prijetnja suvremenoj vinskoj industriji. Vino mora ostati neponovljivi, jedinstveni iskaz određenog podneblja, tla, klime, sorte i kulture, a ne smije postati alkoholna coca cola, koja se proizvodi po narudžbi. Stoga je vrhunski održavani vinograd na vrhunskom položaju jedino jamstvo posebnosti i originalnosti vina. U novom izdanju Vinskog izvještaja Kulta Plave Kamenice predstavnici pedesetak vinarija govore o svojim specifičnim pristupima vinogradu, bilo da je riječ o ekološkom uzgoju, konvencionalnom uzgoju ili nizu filigranskih tehnika koje čine vinograd zdravijim i održivijim a grožđe kvalitetnijim.

Novi Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice ustvari predstavlja relevantni presjek stanja u vinogradarstvu u većini boljih vinarija u Hrvatskoj kao i u nekim najambicioznijim vinarijama u susjednim zemljama. Lošije i neambiciozne vinarije ionako nas ne zanimaju. Vinski izvještaj posvećen vinogradima bit će dostupan na web stranici Kulta Plave Kamenice idućih godinu dana, do izlaska novog izdanja. Novi Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice možete besplatno prelistavati i downloadati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.