Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Aurin Teranino osvojio je prvu nagradu publike na Festivalu Teranina u Balama

U Balama je prošli vikend održan drugi Festival teranina, najpopularnijeg istarskog likera. Teranino buzetske Aure osvojio je prvu nagradu festivalske publike: posjetitelji Festivala proglasili su Aurin Teranino najboljim u konkurenciji petnaestak prijavljenih likera.

Zlatne medalje stručnog žirija osvojili su likeri Vina AB, Vina Soshich i još nekoliko manje poznatih proizvođača. Aura iz Buzeta prvi je i najveći komercijalni proizvođač teranina u Hrvatskoj. Aura danas puni više stotina tisuća boca teranina, likera baziranog na identitetskom istarskom crnom vinu.

Zanimljivo je da je teranino postao toliko nacionalno popularan da se u zadnjih godinu dana proizvodi i izvan Istre; puni ga primjerice i Badel. Aurin se Teranino usprkos opsežnoj proizvodnji i dalje buteljira ručno, u destileriji obitelji Sirotić u Buzetu. Mišel Sirotić, vlasnik Aure, na Festivalu teranina predstavio je i novi koktel Teranino Bloom, koji uz Aurin Teranino sadrži sirup od ljubičice, limunov sok i sodu s okusom grejpa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.