Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U četvrtak 14. ožujka u Esplanadi se održava prvi En Primeur Bregovite Hrvatske s više od 150 novih vina 

En Primeur kušanja postala su važan ritual hrvatske vinske industrije. En Primeur Vinistre održava se već godinama i iznimno je informativan uvod u vina iz najnovije istarske berbe. En Primeur Graševine Croatice u zadnje se dvije godine nametnuo kao najznačajnije informativno kušanje slavonskih mladih vina.

Bregovita Hrvatska dosad nije imala svoj En Primeur: nova vina Bregovite Hrvatske predstavljala su se na smotrama drugih hrvatskih vinskih regija. Ovog se ožujka prvi put održava zasebni En Primeur Bregovite Hrvatske. Bregovita Hrvatska obuhvaća Međimurje, Zagorje, Prigorje, Plešivicu, Bilogoru, Pokupje i Moslavinu. Riječ je o posve specifičnim vinogorjima koja su bez ikakve konkurencije najpodesnija u Hrvatskoj za proizvodnju klasičnih pjenušaca, rizlinga i crnog pinota.

Na području Bregovite Hrvatske odlično uspijevaju i druge bijele sorte poput sauvignona i sivog pinota, dok je pušipel međimurski, a škrlet moslavački glavni vinski brend. Vina Bregovite Hrvatske redovito osvajaju najvažnija međunarodna priznanja, uključujući platinaste i zlatne medalje na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama. Prvi En Primeur Bregovite Hrvatske održava se u zagrebačkoj Esplanadi, u četvrtak 14. ožujka od 13 sati. Prva dva sata rezervirana su za profesionalce, dok javno kušanje počinje u 15 sati. Posjetitelji će moći probati više od 150 vina.

En primeur Bregovite Hrvatske

14. ožujka 2024.

Esplanade, Zagreb

od 15:00 sati

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.