Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ČESTITAMO OBITELJI LESICA Vlasnici Rivice u Njivicama u svibnju slave 90 godina obiteljske ugostiteljske tradicije 

rivica-njivice

“Nona Mare i nono Ivo u malom su otočoom selu davne 1934. godine odlučili otvoriti pansion.” Ovim citatom s web stranice krčkog restorana Rivica počinje priča o devedesetogodišnjoj ugostiteljskoj tradiciji obitelji Lesica. Sadašnji restoran Rivica u Njivicama otvoren je poslije Drugoga svjetskog rata.

Rivica se uvrstila među osobito respektabilne hrvatske restorane još krajem prošlog stoljeća. Danas je Rivica sasvim sigurno najvažniji restoran na otoku Krku i jedan od najrelevantnijih ribljih restorana na Kvarneru i u Hrvatskoj. Rivica se odlikuje uzornom selekcijom posve svježe ribe i rakova i prilično kompetentnom vinskom kartom. Dražen Lesica, sadašnji vlasnik, osuvremenio je, ali s puno mjere i dobrog ukusa, klasične Rivičine recepture i učinio restoran još privlačnijim.

Restorani ne žive predugo. Posebno ne u istom, višegeneracijskom obiteljskom vlasništvu. Utoliko je 90. rođendan ugostiteljske tradicije obitelji Lesica još značajniji. Jubilej vlasnika Rivice, koji će se svečano obilježavati u svibnju, spada među važne i iznimno pozitivne događaje u sveukupnoj povijesti hrvatskog ugostiteljstva i gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.