Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brački restorani Lemongarden i Kala, novi su članovi hrvatske JRE organizacije 

JRE je veoma ugledna organizacija restorana, koja se konstantno širi i ove godine slavi čak pedeset godina od osnivanja. JRE je osnovala Nicole Seitz u Francuskoj 1974., a u Hrvatskoj postoji od 2009. godine, te je gotovo odmah okupila neke od vodećih restorana u zemlji.

Petnaest godina od ulaska u Hrvatsku, JRE Hrvatska danas broji petnaest članova: neki su u organizaciji od samog početka, novi se dodaju gotovo svake godine, dok je došlo i do određenih izlazaka. Na današnjem fino ograniziranom press eventu u Dubravkinom putu, jednom od najljepših restorana u Zagrebu, otkriveni su novi članovi organizacije. Riječ je o bračkim restoranima Lemongarden, u kojem kuha jedan od tehnički najkompetentnijih kuhara u Hrvatskoj, Ante Udovičić, te Kala iz Supetra chefa Dina Šeparovića.

Event je započeo prigodnom minutom šutnje za velikog istarskog ugostitelja Nadu Badurinu, koji je preminuo prije dva dana i čiji je restoran član udruge. Predsjednik udruge, Vjeko Bašić, predstavio je nove članove svima prisutnima, dok su ostali chefovi pripremali razne snackove, među kojima se posebno izdvojila opojna tjestenina chefa Bernarda Koraka s tartufima. Osim chefova i članova, u Dubravkinom putu okupili su se i partneri udruge, pa je tako Boris Dešpoja iz Atroxa točio Pol Roger gostima, Chiavalon predstavio maslinova ulja, a Latus je rezao svoj fantastični sir Veli Jože.

Dvojac iz Old Pilotsa točio je odlične koktele. Zanimljivo je kako je kvarnerski restoran Draga di Lovrana svoje članstvo odlučio vratiti, baš poput Michelinove zvjezdice. JRE eventi, poput ovih i Talent and Passion, pokazuju se kao neki od najbolje organiziranih evenata vezanih za gastronomiju u cijeloj Hrvatskoj. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.