Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Badelov Antique Pelinkovac ušao je na američko tržište i u poznate njujorške barove. Evo što o njemu piše New York Times

Badelov antologijski Anitqu Pelinkovac ušao je američko tržište, u 12 saveznih država i neke od najprestižnijih njujorških barova. Američki distributer Antique Pelinkovca je T.Edward’s Wine & Spirits. Operacija je započela 2022. godine, Antique Pelinkovac lani je ušao u njujorške barove a sada najavljuju širenje distribucije u Americi, drugom najjačem svjetskom tržištu jakih pića. 

“Tržište SAD-a je jedno od tih na kojima vidimo značajan potencijal rasta, ali je ono i jedno od najzahtjevnijih tržišta. Iako je konkurencija u kategoriji biljnih likera brojna, naš Antique Pelinkovac svojom kvalitetom, savršeno balansiranim okusom, pamtljivom aromom te jedinstvenom hrvatskom pričom uspješno osvaja američke barmene, koktel majstore i same potrošače. To potvrđuje da i na najizazovnijem tržištu vrhunski proizvod, dobri partneri i sustavan rad uvijek donosi rezultate“, komentirala je Sanja Kunić, export manager u Badelu 1862. Antique Pelinkovac danas se toči u barovima Amor y Amargo, Patent Pending, The Garret, Market Table i Raines Law. 

Badel 1862 trenutno izvozi u više od 30 zemalja u cijelom svijetu i to mu nosi više od trećine ukupnog prometa, dok  kompanija sama nosi 65 posto cjelokupnog hrvatskog izvoza jakih pića “Tržište biljnih likera u Americi sve je zasićenije, a na njemu dominiraju Talijani, uz poneke proizvođače iz drugih država koji zaslužuju pozornost,” napisala je u rubrici Front Burner New York Timesa utjecajna gastro novinarska Florence Fabricant, “Hrvatska je u ovom segmentu svoj doprinos dala gorko-slatkim likerom Antique Pelinkovac, koji sadrži mješavinu 40 vrsta bilja, a pažnju plijeni serviran na ledu s kriškom narančine kore i odlično paše u raznim koktelima poput Sazeraca ili, kao što sugerira njegova brošura, za ‘korekciju’ vašeg espressa nakon večere, kako to rade Talijani.” Ulazak na najkonkurentnije i najteže tržište pića fenomenalan je uspjeh Badelovih destilera i njegova poslovnog tima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.