Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Pizza Hut ilegalno je radio bez minimalnih tehničkih uvjeta

Krajem veljače dobili smo informaciju da dva lokala Pizza Huta, jednog od najvećih svjetskih fast food lanaca koji je u siječnju došao u Hrvatsku, rade bez minimalnih tehničkih uvjeta, temeljnog dokumenta bez kojega u Hrvatskoj ne smije raditi nijedan ugostiteljski objekt. Informaciju smo provjerili u zagrebačkom gradskom uredu koji izdaje potvrde o zadovoljenim minimalnim tehničkim uvjetima. Riječ je o Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. 

Prema odgovoru koji su nam u ponedjeljak poslali očigledno je da je Pizza Hut na obje lokacije radio bez minimalnih tehničkih uvjeta.  Podsjetimo, prvi hrvatski Pizza Hut otvorio se u siječnju u Vrapču i na Trešnjevci. Dokazano je da se otvorio, jer su se barem barem jedan bloger i journal.hr ondje snimali s pizzama, menijima i opisima, a objavljen je i video iz Pizza Huta koji normalno radi. Sve su prenijeli mainstream mediji.

Četvrtog dana nakon tih objava kolege iz Eat Out Zagreba otišli u Pizza Hut da bi naletjeli na zatvorena vrata s obaviješću koja praktički kaže da se ne zna kad će se lokal zaista otvoriti (poruka je glasila Vraćamo se uskoro s puno vrućih i ukusnih pizza). Nakon toga kontaktirali smo ih i iz redakcije Kulta Plave Kamenice. U Pizza Hutu su nam rekli da se zapravo uopće nisu bili otvorili, i da ih je netko hakirao na Googleu pa samo izgleda da rade. Zatim su se ponovno otvorili, ali uz novo objašnjenje da dva dana nisu radili jer su imali problema sa strujom, pa su zato morali privremeno zatvoriti. Prema odgovoru koji smo dobili iz gradskog ureda, nisu nijednom smjeli otvoriti jer nisu imali zadovoljene minimalne uvjete za rad. 

“Uvidom u Upisnik ugostiteljskih objekata koji se ne kategoriziraju, a koji se vodi u Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, utvrđeno je da na navedenim adresama nisu upisani ugostiteljski objekti vlasnika franšize Pizza Hut tvrtke Kraljevi Restorani d.o.o. Napominjemo da je uvidom u informacijski sustav upravljanja dokumentima utvrđeno da je za navedene lokacije u tijeku postupak utvrđivanja minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti po zahtjevu ugostitelja Top Pizza d.o.o.” 

Pizza Hut, dakle, tek treba dobiti osnovnu dokumentaciju da bi legalno radio. Tvrtka Kraljevi Restorani d.o.o. u medijima se predstavljala kao firma koja u Hrvatrsku dovodi franšizu za Pizza Hut. Vlasnik te firme je Marinko Bob Ivančić, čija je firma i Top Pizza d.o.o, direktor Kraljevih Restorana je Goran Golubić. U srpnju 2023. Lider objavio Golubićev intervju u kojem on kaže da Kraljevski Restorani planiru otvoriti Pizza Hut, da bi par dana kasnije medijima poslao odvjetnički demanti da nikad nije rekao kako otvara Pizza Hut. Valja podsjetiti i na to da su Kraljevski restorani u Hrvatsku doveli u Burger King također jedan od najjačih fast food brendova na svijetu, i dosad uspjeli otvoriti tek šest njegovih restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.