Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MIVA Bistro & Wine Bar toči više od 100 vina na čaše, uključujući 12 šampanjaca i pjenušaca. Hrana je vrlo korektna

Nasljednik popularne Jadranke u Vukovarskoj krenuo je više nego dobro. MIVA Bistra &Wine Bar u ponedjeljak oko jedan bio je prepun, što je za lokal otvoren prije dva tjedna priličan uspjeh. Dnevni meni sastoji se od dvanaestak jela po pristojnom cijenama. Najskuplji su medaljoni morskog psa za 16,5 eura.

Večernji meni tek se razvija i zasad sadrži roastbeefe, male bifteke i dimljeni losos. U MIVI u Strojarskoj, danas smo ručali aromatičnu juhu od bundeve s kokosovim mlijekom i zaista odlične pohane medaljone morskog psa, koji bi bili još bolji da je uz njih u posebnoj zdjelici poslužen neki kremasti umak poput holandskog, ali s citrusima. Fini, hrskavo mekani, srednje gusti kruh peče se u restoranu. Sasvim posebna atrakcija novog Mivina bistroa jest dosta nevjerojatna vinska karta.

Tvrtka MIVA jest jedan od najvećih hrvatskih vinskih distributera, ali vinska lista u Strojarskoj svejedno impresionira. Miva Bistro & Wine Bar toči više od sto hrvatskih i stranih vina na čaše, uključujući šest šampanjaca i šest ili sedam pjenušaca. Cijene su iznimno prijateljske: šampanjci počnu s deset eura, a niz hrvatskih vina košta manje od pet eura za čašu. Nitko u Zagrebu nikad nije točio toliko vina na čaše. I to po tako povoljnim cijenama. Druga velika Mivina prednost jest lokacija.

Na prostoru između Branimirove i Vukovarske paralelno sa Strojarskom ne postoji ni jedan dobar restoran. U VMD-ovim neboderima u Strojarskoj radi veoma mnogo ljudi. MIVA Bistro & Wine Bar zasad je zatvoren subotom i nedjeljom. No, radne subote su u planu. MIVA Bistro & Wine Bar uskoro bi mogao postati jedan od najpopularnijih restorana u širem centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.