Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glumica Cate Blanchett nova je direktorica brend strategije japanskog Toku Sakéa

Cate Blanchett nije vaša uobičajena holivudska diva, riječ je o glumici širokih interesa, no novo grananje njene profesije neobičnije je od prijašnjih. Cate Blanchett predstavljena je kao nova kreativna direktorica zadužena za strategiju brenda Toku Saké. Toku Saké je japanski premium brend sakea koji su osnovali Anthonyu Newman i Peter Hudson. 

Toku je Junmai Daiginjo sake koji se destilira u kući Takasago Shuzo u Asahikawi, najhladnijem gradu najlhadnije japanske prefekture Hokkaido, što pogoduje kvaliteti sakea. Destileriju Takasago Shuzo je1899. godine utemeljila obitelj Kohiyama, i do 1965. nosila je njihovo ime. Asihakawa je mjesto s puno destilerija sakea, od kojih je najstarija Takasago. Osim ledenih zima glavni adut Asahikawe je čista voda od otopljenog snijega s planinskog lanca Daisetsuzan. Toku Saké s destlierijom Takasago Shuzo surađuje od 2022. godine. Sake proizvode od Yamada Nishiki riže. 

Cate Blanchett će u Toku Saké biti zadužena za razvoj novih proizvoda i inovaciju.  “Promišljena vještina koja čini samo tkivo života u Japanu dugo je bila kamen kušnje za mene,” rekla je Blanchett, “Saké odražava ove tradicionalne vrijednosti svojim intenzivnim fokusom na metodu, čistoću i autentičnost. Uzbuđena sam što mogu pomoći u donošenju dragocjenog Toku Sakéa na svjetsko tržište.” Prema novim podacima Japanskog udruženja proizvođača sakea i shochua, izvoz japanskogs akea 2022. je dostigao rekordnih 360 milijuna dolara, što je 18 posto više u odnosu na prethodnu godinu i četiri puta više u jednom desetljeću. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.