Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Orahovički Martin Albus Rose treću godinu zaredom dokazuje se kao jedno od najužitnijih hrvatskih ružičastih vina

martin-albus-g

Orahovica je jedna od prvih hrvatskih vinarija koja je počela puniti posve suhi rose, i to u vrijeme dok su mnoge druge velike i manje vinske kuće još fantazirale o time da je rose slatkasto “žensko” vino. Zatim je 2021. godine izašao prvi Rose Martin Albus.

Martin Albus prestižna je linija orahovačkih vina koja među ostalim uključuje vrlo dobri sauvignon i odličnu frankovku. Rose je u međuvremenu dobio Decanterovu brončanu medalju, ali prilično smo uvjereni da to vino ima potencijal za više dosege, o čemu uostalom svjedoči ružičasti Martin Albus iz lanjske berbe. Rose Martin Albus iz 2023. intenzivno miriše po blago maceriranim svježim vrtnim jagodama. Boja je provansalski blijeda, struktura čvrsta, s veoma puno svježine, dok je rezidualni šećer vjerojatno niži od dva grama. Okus je kompleksan i ozbiljan, s inspirativnom kombinacijom voćnih i herbalnih okusa.

Herbalnost u okusu čini novi Rose Martin Albus podesnim za niz proljetnih i ljetnih jela, poput grilanih šparoga, gazpacha, zelenog i crvenog povrća na žaru, punjenih paprika ali i jednostavnijeg roštilja i pizze s podlogom od rajčica. Kad bi Rose Martin Albus imao malo veće tijelo i više alkohola, radilo bi se o vinu s međunarodnim šampionskim potencijalom. No i u sadašnjem izdanju Martin Albus spada među najužitnije hrvatske rosee.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.