Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ljubljanski TaBar 26. veljače se otvara na novoj adresi u bivšoj tvornici bicikala Rog. Gostuju Luka Košir, Tvrtko Šakota, David Žefran…

Jedan od najboljih slovenskih restorana, ljubljanski TaBar chefa Jakoba Pintara, ove godine se značajno širi. TaBar, koji je od otvorenja radio u manjem prostoru u strogom centru Ljubljane, u novom protoru bivše tvornice bicikala Rog radit će na dvije razine, kao fine dining restoran i wine bar s barskom hranom.

TaBarov chef Jakob Pintar radio je u bečkom Steirerecku, Ramsayevu Mazeu i L’Atelieru Joëla Robuchona. Ozbiljna profesionalna znanja pretočio je u naizgled nepretenciozan koncept malih jela koja naziva slovenskim tapasima, ali koja kompleksnim okusima i tehničkom preciznošću uvelike nadilaze žanr tapasa. Nakon eksperimentalnih, razigranih početaka TaBar je ušao u zrelu fazu, Pintarova je kuhinja danas autoritativna, izrazito autorska i neograničeno kreativna, pa je logično i da se format restorana prilagođava toj evoluciji..  

TaBar se u novom prostoru otvara 26. veljače, s prilično impresivim programom. Chef Jakob Pintar u novom će prostoru okupiti svoje prijatelje, i najprogresivnije kuharske i vinarske snage Slovenije, Hrvatske i šire. Snackove će na novoj adresi Trubarjeva cesta 27 pripremati Luka Košir iz Gostilne Grič, David Žefran iz Milke u Kranjskoj gori, Alen Pušpan iz Gostilne Bujol u Izoli, Tvrtko Šakota iz zagrebačkog Nava, Blaž Jakupak Bađo iz ljubljanske Gostilne Striček, Jure Črnič i Katarina Hiti iz Gostilne Cajnarje u Cerknici i braća Gregor i David Vračko. Na otvorenju TaBara točit će se među ostalim La Castellada, Radikon, Prinčič, Nikolas i Tscheppe. TaBar je i konceptom i razinom kuhanja idealan restoran zagrebačke publike koja će u potrazi za uzbudljivijim fine dining iskustvima morati češće početi tražiti adrese izvan grada.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.