Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dino Kušen u Takenoku 1. ožujka priređuje prvu zagrebačku večeru posvećenu isključivo kobe govedini. Košta 240 eura

Dino Kušen, vlasnik zagrebačkog Acrobata, nedavno je uspio osigurati uvoz japanske govedine Tajima Sanda. Riječ je o jednoj od najboljih vrsta govedine na svijetu; Tajima Sanda spada u kobe govedinu. U petak 1. ožujka u zagrebačkom restoranu Takenoko održat će se prva zagrebačka, možda i prva hrvatska večera u kojoj svi sljedovi sadrže kobe govedinu.

Večera se organizira u sklopu VAPT-a, Vinotrade Acrobat Wine Portfolia, prestižne smotre velikih svjetskih vina koja se istoga dana održava u Hilton Garden Innu. Kobe večera u Takenoku počinje carpacciom od kobea s čipsom od riže i cvijetom soli. Uz carpaccio će se točiti sake Fukuju eco zero junmai.

Slijedi tartar od kobea sa sakeom Fukuju junmai ginjo, pa jakovske kapice s kobeom i teryakijem sa sakeom Fukuju daiginjo. Naposljetku, uz steak kobea na robata roštilju točit će se klasični, moćni Gajin chardonnay Rossj-Bass. Večera završava kolačem od yuzua, jedinim slijedom bez kobe govedine, uz koji će se servirati tokajac Oremus iz kasne berbe. Zanimljivo je da će na kobe večeri u Takenoku sudjelovati i Seido Hirooka, vlasnik farme s koje dolazi Acrobatova govedina. Kobe večera u Takenoku, prilično jedinstven događaj za zagrebački gastronomski život, košta 240 eura po osobi. 

Stol se može rezervirati na 016463385 ili na mailu info@takenoko.hr

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.