Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJJEFTINIJI RUČAK U HRVATSKOJ Saborski zastupnici u novoj će zgradi ručak plaćati 5,30 eura

Hrvatski sabor seli se na novu adresu. Budući da saborska palača na Gornjem gradu još nije obnovljena poslije potresa i ne zna se kad će biti obnovljena, Sabor će u narednom razdoblju zasjedati u kompleksu vojnog učilišta na Črnomercu. Gdje će saborski zastupnici i njihovi gosti i dalje jesti najjeftinije ručkove u Hrvatskoj. Ručak s juhom, glavnim jelom i salatom u novom će Saboru koštati smiješnih 5,30 eura. Odluče li se saborski zastupnici za desert, morat će platiti još punih 60 centi.

Ove brojke, koje je danas objavio Jutarnji.hr, još jednom pokazuju da političari spadaju među socijalno najzaštićenije grupe u Hrvatskoj, premda je njihov posao među ostalim da štite druge građane a ne sami sebe.

S druge strane, kao dugogodišnji politički novinari možemo posvjedočiti da je hrana u saborskim restoranima baš uvijek unatrag tridesetak godina bila apsolutno jeziva, često nejestiva. Nije nam stoga jasno zašto se saborski zastupnici redovito hrane u nesretnom saborskom restoranu. Ili su patološki škrti ili im je posve svejedno što jedu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.