Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čovjek provalio u poznatu španjolsku vinariju i izlio im 2,5 milijuna eura vina iz tankova. Video sabotaže postao je viralan

Nepoznati vandal provalio je u podrum poznate španjolske vinarije Cepa 21 i iz tankova izlio više od 60 tisuća litara vina iz njihovih tankova. Cepa 21 je vinarija u Riberi del Duero koja proizvodi oko 600 tisuća boca vina godišnje, nije najvažnija španjolska vinarija ali je prilično popularna pa je video sabotaže koji je na svom portalu prvi objavio dnevnik El Mundo brzo postao viralan.

Lokalna policija otvorila je istragu o provali. Vlasnik Cepe 21 José Moro Espinosa na LinkedInu je objavio kako je ponedjeljak kad se napad dogodio, bio težak dan za sve zaposlene u vinariji i zahvalio je javnosti na podršci. Među uništenim vinima su 20 tisuća litara Horcaja, vina iz najviše linije Cepe 21 i vina za etikete Malbrigo i Moro, Ukupna šteta procjenjuje se na dva i pol milijuna aura. 

Policija je misli da je provalnik dobro upućen u opremu i rad u vinariji, jer se na snimkama vidi da brzo i vješto otvara tankove i ciljano se kreće se među njima. Cepa 21 prvu je berbu pod svojim imenom imala 2002. godine, njihov tempranillo Hito iz berbe 2021. dobilo je 92 boda na zadnjem Decanterovom ocjenjivanju. U vinariji ne žele nagađati o identitetu provalnika. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.