Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kreće novo izdanje Badel Masterclassa, najvećeg natjecanja barmena u regiji. Evo kako se prijaviti

Badel Masterclass najveće je natjecanje barmena u regiji i jedna od najvitalnijih barmenskih platformi  u Hrvatskoj. Badel Masterclass na kvalifikacijskim natjecanjima koje se održavaju u pet glavnih gradova država regije, okuplja stotine barmena, dok zagrebački veliki finale postaje spektakl za sebe.

Za vrijeme pandemije, kad barovi nisu postojali, Badel je u okviru Masterclassa pokrenuo besplatne online edukacije. Bila je to najveća online edukacija ikad održana u ugostiteljskom sektoru u Hrvatskoj, na kojoj je u mjesc dana sudjelovalo više od 3000 barmena, konobara i kuhanja. Badel Masterclass najtecanje ambiciozno je producirano, najbolje plasirani barmeni dobivaju ozbiljne financijske nagrade, a sam event zbog atraktivnosti privlači sve veću pažnju publike.

badel-masterclass-sup-1

Hrvatska barmenska scena vrlo je entuzijastična ali još nije dovoljno profesionalizirana i nema jasnu viziju razvoja. Cijeli val barmena koji su prije desetak godina pokretali prve moderne craft barove u Zagrebu i na obali, uglavnom se povukao u konzultantski biznis, dok su na prve linije, uz par izuzetaka poput Dominika Bečvardija, Marina Karinje, Saše i Tee Lovrenščak i još nekoliko poznatih imena, došli mnogi mladi barmeni koji se tek trebaju afirmirati.

Za razliku od restoranske i vinske scene, hrvatski barovi još nisu izgradili eko sistem koji bi organiziranim radom barmena, distributera, proizvođača pića, medija, ugostitelja i investitora podržavao dugoročni kvalitativni razvoj barske industrije. Ambiciozno organizirani i dobro financirani eventi poput Badel Masterclassa igraju važnu ulogu u izgradnji tog sistema.

Ove godine prijave za Badel Masterclass traju do 16. veljače. Kandidati se mogu prijaviti putem Badel Masterclass web stranice, NA OVOM LINKU. Mogu se prijaviti svi punoljetni kandidati s prebivalištem u državi u kojoj se prijavljuju.

Prvi kvalifikacijski krug, provjera teorijskih znanja, održat će se online 18. veljače i u njemu će se osim za točnost bodovi dodjeljivati i za brzinu odgovaranja. Drugi krug održat će se u pet gradova:u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu i Skopju. U svakom gradu natjecat će se po 20 kandidata koji su dobili najviše bodova u prvom krugu.  

badel-masterclass-sup-4

Finalni treći krug održati će se u Zagrebu u razdoblju od 8. do 16. travnja, u njega ulaze najbolji kandidati iz drugoga kruga. Najbolje ocijenjeni kandidati iz trećeg kruga natjecat će se za glavne nagrade u velikom finalu. Pobjednik dobiva nagradu od 30.000 eura i postaje Badelov brand ambasador, drugoplasirani dobiva 4.000 eura a trećeplasirani 2.000 eura.

U lanjskom velikom finalu koje se održalo u nekadašnjem zagrebačkom klubu Mint, natjecalo se 25 barmena koji su se kvalificirali u konkurenciji čak 500 prijavljenih kandidata. Pobijedio je Davor Kaić iz rovinjskog Monte Mulinija.  Žirijem predsjedavaju barmenski veterani Filip Lipnik i Mario Majcen. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.