Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umirovio se Ivica Kovačević, direktor i jedan od osnivača   Stine

KOVACEVIC

Stina, jedna od najvažnijih dalmatinskih vinarija, utemeljena je 2009. godine. Među osnivačima bio je  i Ivica Kovačević, koji je odmah postao direktor.

Ivica Kovačević obavljao je dužnost direktora Stine sve do kraja 2023. godine, kad je otišao u penziju. U tih petnaestak godina Kovačević je stvorio prepoznatljiv i vjerodostojan vinski brend, s portfoliom koji sadrži niz uzbudljivih vina različitih stilova, koja se baziraju na autohtonim dalmatinskim sortama: plavcu, pošipu i vugavi. Single vineyard plavac Stipančić, nazvan po jednom od najljepših i najstrmijih vinograda u Hrvatskoj, dragulj je u kruni vinarije Stina  i Kovačevićeve korporativne karijere.
Ivica Kovačević ostat će, naravno, u vinskom biznisu. Kovačević vodi malu obiteljsku vinariju Sikuli u Kaštelima. Sikuli proizvodi vrlo dobre pošipe i crljenke. 
Ivicu Kovačevića u Stini je naslijedio Petar Kusić, vinogradar i dugogodišnji Stinin šef proizvodnje. U Stini ostaje i glavni enolog Rikard Petrić, koji ondje radi od prvih dana.

“Siguran sam da će Stinina ekipa vrhunskih   stručnjaka nastaviti poboljšavati Stinina vina,” rekao nam je jutros.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.