Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U riječkoj Filodrammatici otvara se restoran Tapas

filodrammatica

Nakon iseljavanja kavane iz prostora Filodrammatice, njezin prednji dio, oduvijek zamišljen kao okupljalište lokalaca u ugodnoj atmosferi, godinama je zjapio prazan. Gradska vlast prvo nije mogla odlučiti što će s prostorom pa je bilo najava da prostor više neće biti ugostiteljski objekt, ali izgleda da su se srećom ipak predomislili.

Novi list javlja kako će u prostor bivše kavane uskoro useliti restoran Tapas. Zakupnik prostora Mateo Uroda, koji među ostalim drži riječki kafić Bamboo, Novom listu je potvrdio otvorenje ali detalja o ponudi i konceptu zasad nema, iako ime dovoljno govori. Otvorenje je bilo planirano za kraj siječnja, ali radovi su se očito produljili. Danas kad smo prošli Korzom vidjeli smo da su u Filodrammatici još radovi pa je jasno da se otvorenje ne može uskoro oočekivati.

Osim Tapasa, u Filodrammatici bi se trebao nalaziti i kulturno-turistički centar za posjetitelje  “Povežimo se baštinom”, koji bi trebao biti otvoren ujesen. U svakom slučaju, dobro je što gradski prostori u samom centru grada više neće biti prazni i depresivni već se popunjavaju reprezentativnijim trgovinama i ugostiteljskim objektima. Osim tapas bara u Filodrammatici, i u Karolinu Riječku bi uskoro trebala useliti nova knjižara. Nije dobro što gradska vlast očito nije sposobna pratiti svoje prostore pa nije u stanju voditi evidenciju o zakupu i podzakupu u određenim poslovnim prostorima, kao što je to slučaj s popularnim kafićem Pommery. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.