Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski Navis prema projektu uglednog Idisa Turata otvara najatraktivniji kongresni centar na sjevernom Jadranu

Na najboljem opatijskom hotelu Navisu postavljene su skele. Iza njih je jedna od najboljih sezona u deset godina otkako rade. Vlasnik Kruno Kapetanović u ponedjeljak nam je potvrdio da s novom ekstenzijom koja će biti dovršena ovoga ljeta, zaokružuje projekt Navisa. Riječ je o luksuznom kongresnom centru s vlastitim barom i dva manja ekskluzivna salona za sastanke, koji na 300 četvornih metara može primiti do 100 gostiju. 

Butikni meeting turizam jedan je od najbrže rastućih trendova turističkog biznisa. Neke konferencije zahtijevaju velike hotelske dvorane, ali potrebe poslovnih gostiju dramatično se mijenjaju, posebno nakon pandemije. “Poslovni eventi danas su bitno kompleksniji nego što su bili, oni su danas hibridni eventi koji u pravilu objedinjuju poslovni dio, gastronomiju i leisure,” objašnjava Kruno Kapetanović.

Prvo, formati su raznolikiji; poslovni hotelski centar mora biti spreman organizirati sve od teambuildinga, radionica i sastanaka uprava do višednevnih radnih seansi, pa i priprema sportskih timova. Fine dining restorani, vinske degustacije, izleti, spa zone i sportske aktivnosti praktički su integrirani u radni proces.  “Navis je danas idealno pozicioniran za takav poslovni turizam,” kaže Kapetanović.

navis-pristaniste1

Navis je na mirnoj poziciji doslovno nad morem, a samo nekoliko minuta vožnje udaljen od riječke zaobilaznice i Opatije, objašnjava. Gosti na izlete brodom mogu odlaziti direktno s hotelskog gata. Meniji Tina Sinožića, jednog od najrelevantnijih kvarnerskih chefova, glorificiraju najvrijednije lokalne sastojke poput škampa i šparoga, i kvarnerske mikrosezone. Vinska lista je odlična. Kapetanović, međutim, naglašava da je, uz infrastrukturu, najjači Navisov adut njegov servis. “Imamo uigrani tim koji se može fokusirati na poslovnog gosta i osigurati mu ugodan, neosjetan prelazak među raznim fazama njegova boravka u Navisu.”  

Otkako su otvorili Navis, obitelj Kapetanović na turistički konzervativni Kvarner dovodi relevantne svjetske trendove. U suradnji s riječkim arhitektom Idisom Turatom razvili su prvi luksuzni dizajn hotel na Kvarneru, na ikonografskoj lokaciji nekadašnjeg disko kluba Milde Sorte na Preluku. Navis je prvi izgradio privatno pristanište za jahte koje nautičarima omogućuje da pristanu doslovno pod terasom njihova restorana. Nakon gradnje šetnice i proširenja parkirališta koje je danas i botanički park, Navis s novim kongresnin centrom dovodi luksuzni butikni meeting turizam na kvarnersku obalu (jedini sličan centar otvoren je na Lošinju u hotelu Alhambra). 

Dizajn prostora koji potpisuje Idis Turato, naglašava specifičnu lokaciju Navisa. Prostrana dvorana na vrhu hotela cijelom je širinom otvorena prema moru i stvara osjećaj plovidbe na kruzeru. S tom kombinacijom osjećaja izolacije na moru, s glasovitim izlascima i zalascima sunca nad Kvarnerskim zaljevom i već razvijene infrastukture hotela, Navis postaje vjerojatno najatraktivniji poslovni kongresni centar na sjevernom Jadranu.

Skela se s Navisa miče sredinom ožujka, kongresni centar trebao bi biti otvoren početkom ljeta i u punom pogonu s početkom jesenske kongresne sezone.  

Ilustracije/Navis, Idis Turato

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.