Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Naš čitatelj, premda je dogovorio posjet, nije mogao probati vino ni u jednoj od vodećih plešivičkih vinarija. U Istri se to ne bi moglo desiti 

plesivica

Jučer smo dobili zanimljivo pismo čitatelja iz Splita. Čovjek je sredinom prosinca dogovorio kušanje u jednoj od najuglednijih plešivičkih vinarija. Tasting je bio zakazan za 14 sati. Naš je čitatelj ujutro krenuo iz Splita. Na aerodromu je trebao pokupiti prijatelje iz inozemstva, da bi svi skupa zatim krenuli na Plešivicu.

Međutim, oko 11 sati kad je već stigao do Bosiljeva, naš je čitatelj dobio mail kojim vinarija otkazuje dogovoreni tasting. Potpuno zbunjen otkazivanjem posjeta nakon što je već vozio skoro 350 kilometara iz Dalmacije, naš je čitatelj nazvao drugu poznatu vinariju na Plešivici, gdje su mu rekli da oni ne održavaju degustacije. Pa je nazvao treću vrlo poznatu vinariju, gdje su mu kazali da se otvaraju tek u pet, što mu je bilo prekasno.

Ova isinita priča pokazuje da je Plešivica, premda proizvodi sve bolja vina, još nevjerojatno neorganizirana. Otkazivanje degustacije par sati prije dogovorenog termina i nemogućnost da se u božićno vrijeme dok je Zagreb prepun turista, posjeti bilo koja važnija vinarija, predstavljaju dosta neugodni antipropagandu za plešivičku vinsku scenu. U Istri je takvo što posve nemoguće. Da su, primjerice, braća Brnvenuti morala otkazati unaprijed dogovorenu degustaciju, njihovi nesuđeni gosti mogli bi otići kod Tomaza ili Fakina, čije su kušaonice uredno otvorene tijekom radnog vremena. Istra je, među ostalim, i zato uvjerljivo najprofesionalnija i najprofitabilnija hrvatska vinska regija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.