Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ULAZAK U BURGUNDIJU Vlasnik Chateau Lafitea kupio je prestižnu vinariju William Fèvre

Vlasnik bordoškog Châteaua Lafite Rothschild kupio je imanje William Fèvre, trećeg najuglednijeg proizvođača chablisa iza Raveneaua i Dauvissata, čija se vina desetljećima prodaju u Hrvatskoj (zadnjih godina uvozi ih Pago). 

Cijena akvizicije nije objavljena. U srpnju prošle godine specijalizirani mediji počeli su objavljivati tada još neslužbene informacije o tome da je snažno investiranje Williama Fèvrea u održivi razvoj privuklo Barons de Rothschild bliže Burgundiji”. Akvizicija Williama Fèvrea prvi je ulazak DBR-a u tu regiju. Kupovinom vinarije, DBR u Chablisu dobiva organske vinograde u rasponu od statusa villagea do Grand Crua, ukupno 72 hektara. 

“Duh mjesta i Fèvreov tim ukorijenjeni u vinograde koje njeguju, kao i njihov precizan pristup organskom i ekološki održivom vinogradarstvu i minimalne intervencije u podrumu, savršeno su u skladu s našim vrijednostima i dugoročnim planovima,” rekla je Saskia de Rothschild u izjavi povodom akvizicije. Novi vlasnik zadržat će direktora vinarije Didiera Sèguiera.

DBR je Fèvrea kupio od Artémis Domaines, koje prestižne vinograde i podrume prodaju samo godinu dana nakon što su ih kupili u sklopu grupe Champagne Henriot. Artemis je u listopadu prodao i šampanjeriju Henriot, kupila ju je zadruga Terroirs et Vignerons de Champagne (TEVC). 

Domaines Barons de Rothschild, poznato je, vlasnici su jednog od najvećih imanja u Medocu, Châteaua Lafite Rothschild s više od 1200 hektara vinograda. U njihovu su portfelju i bordoški Château Duhart-Milon, Rieussec, Château Paradis Casseuil i Château L’Évangile, Domaine d’Aussières iz Languedoca, čileanski Viña Los Vascos, argentinske Bodegas Caro i kineski Long Dai. 

Domaines Barons de Rothschild ulazi u Burgundiju u fazi novog rasta vrijednosti ove regije na sekundarnom tržištu. Na najnovijoj listi vrhunskih vina Power 100 koju sastavlja Liv-ex, burgundska vina zauzela su četiri od prvih 10 mjesta među brendovima s najvećim rastom. Iza Burgundije je i izvrsna berba 2022. čiji en primeur počinje u siječnju, s velikim očekivanjima.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.