Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MIVA u veljači otvara Bistro & Wine Bar, nasljednika megapopularne Jadranke. Novi lokal točit će čak 100-tinjak vina na čaše

Lanjske se jeseni Jadranka u Vukovarskoj morala zatvoriti zbog poslijepotresne obnove zgrade u kojoj se taj omiljeni bistro, koji je točio najmanje 50 vina na čaše, nalazio cijelu vječnost. Jučer smo obišli veliki lokal u prizemlju crnog nebodera u Strojarskoj, gdje vlasnici Jadranke u veljači otvaraju novi restoran Miva Bistro&Wine Bar.

Miva je najveći hrvatski distributer vina i jakih pića, ekskluzivni zastupnik svih alkoholnih brendova giganta LVMH, od Moët et Chandona preko Veuve Clicquota, Ruinarta, Dom Perignona i Kruga, do Hennessyja, votke Belvedere i maltova Ardbeg i Glenmorangie. Gordan Mohor i Vlado Šušak, vlasnici Mive, vrlo su brzo našli novi prostor, mnogo veći od Jadranke u Vukovarskoj.

Miva Bistro&Wine Bar ima kuhinju od 55 kvadrata, najmanje 45 sjedećih mjesta i veoma veliku terasu. Miva će u Strojarskoj otvoriti i svoju treću vinoteku u Zagrebu poslije butika u Teslinoj i prostrane, atraktivne trgovine u Murtićevoj pokraj Muzeja suvremene umjetnosti. Miva Bistro&Wine Bar bit će otvoren od ponedjeljka do petka do 21 sat, s tim da je zasad predviđeno da se kuhinja zatvara u 18 sati. Još nije odlučeno hoće li raditi subotom. Voditelj novog Bistroa Hrvoje Antolić jučer nam je rekao da će se poslije 18 sati gostima nuditi razna hladna jela koja idu dobro uz vino.

A Bistro&Wine Bar točit će čak stotinjak vina na čaše. Radi se o najopsežnijoj ponudi vina na čaše koju je Zagreb dosad vidio. Jelovnici će biti bistronomski, s puno dnevnih jela ali ojačani selekcijom odležanih steakova. Miva Bistro&Wine Bar oživjet će društveno i restoranski zamrli dio grada s vrlo mnogo ureda i stanova, u kojem se dosad nisu uspjeli razviti relevantni javni sadržaji.

Utoliko je otvaranje ovog velikog restorana i vinskog bara značajan doprinos razvijanju urbane kulture u kvartu između Branimirove, Autobusnog kolodvora i Vukovarske.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.