Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Teranino Bar on Ice ima najljepši pogled na cijelom Adventu. A ljudi stoje u redu za Aurin vrući Teranino

Danas oko 14 sati svratili smo na terasu lokala koji se zove Teranino Bar on Ice. Teranino Bar on Ice smješten je iznad klizališta na Tomislavovu trgu, s fenomenalnim pogledima na prepuni led i Umjetnički paviljon, koji se napokon počeo obnavljati. Pred šankom se u par minuta formirao red od šest ili sedam žena, uglavnom vrlo mladih, neke od njih tek su došle s klizališta, koje su sve naručivale vrući Aurin Teranino za tri i pol eura po čaši.

Teranino Bar on Ice prodaje, dakle, vrući Teranino, što dosad nikad nismo probali. Teranino se zagrijava parom iz aparata za espresso, pa se toči u plastične ili papirnate čaše kao i kava. Iskreno govoreći, ne znamo kome je palo napamet da zagrijava Teranino; vlasnicima bara ili Mišelu Sirotiću, vlasniku Aure, Velom Joži istarskog teranina. No, rezultat je začuđujuće prihvatljiv.

Zagrijavanje pojačava mirise višanja i kupina, tako da zagrijani Teranino može funkcionirati kao samostalni voćni desert, ili kao ugodno slatko piće za sve one koji vole likere. Možda ne bi bilo loše da se ljubiteljima likera ponudi vrući Aurin Teranino sa šlagom.

Osim zagrijanog i hladnog Aurina Teranina, Teranino Bar on Ice priprema niz toplih koktela, toči pjenušce, vina, destilate kao i kave i druga bezalkoholna pića. Nažalost, šampanjci se ne toče na čaše što je pogrešno, budući da danas već postoje čepovi koji danima drže šampanjce svježima i nisu skupi. Osim toga, ako Recepcija na Europskom trgu može točiti dva šampanjca na čaše nije baš jasno zašto se adventski lokal na puno boljoj lokaciji ograničava na prosecco i druge pjenušce.

teranino-boca

No, puno nam je zanimljiviji fenomen teranina. Donedavno nam ne bi palo napamet da će se najveći adventski bar na Tomislavcu zvati po istarskom vinskom likeru, niti smo mislili da ćemo gledati redove dobro raspoloženih klizačica i klizača, kako čekaju vrući Aurin Teranino. Teranino je očigledno postao fenomen za sebe s još neistraženim  komercijalnim granicama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.