Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI TRIJUMF NAJVEĆE ISTARSKE SIRANE Agrolagunin Špin osvojio je šest zlatnih medalja na britanskom natjecanju Global Cheese Awards

Sirana Špin iz zaleđa Poreča spada među one hrvatske proizvođače hrane, skupa s Beljem, koji opravdavaju izreku Big is Beautiful. Sirana Špin, smještena u odličnom ambijentu zelene Istre, ispred koje su se godinama izležavali boškarini s golemim rogovima, spada među najuspješnije hrvatske kolekcionare zlatnih i srebrnih medalja na relevantnim svjetskim sirarskim smotrama, baš kao da je riječ o butiknoj zanatskoj sirani.

Ove je godine na britanskim Global Cheese Awards Špin osvojio šest zlatnih medalja: po dvije zlatne medalje u različitim kategorijama ocjenjivanja osvojili su Istarski ovčji sir Špin (naš osobni favorit) i Istarski miješani sir Špin. Važno je naglasiti kako je Istarski ovčji sir Špin ove godine već osvojio zlatnu medalju na International Cheese nad Diary Awards, ocjenjivanju koje se također organizira u Velikoj Britaniji.

Zlatne medalje na Global Cheese Awards osvojili su još Gran Istriano, kravlji sir koji je definitivno bolji od većine Grana Padano sireva iz naših supermarketa, kao i Miješani sir Špin u orahovom lišću. Sir iz orahova lišća proizvodi se u vrlo malim serijama pa je na Global Cheese Awards nagrađen i naslovom najboljeg sira u svojoj kategoriji koji se izrađuje u malim količinama. Global Cheese Awards održava se već 160 godina. Riječ je o jednom od najprestižnijih natjecanja sireva u cijelom svijetu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.