Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DA LI BISTE PILI KOKTEL OD JUHE?  Kokteli s pilećim i povrtnim temeljcima stižu u bar u vašem kvartu

Monin, najpoznatiji proizvođač sirupa, likera i drugih pripravaka za koktele, lansirao je originalnu novu seriju koktela s povrtnim temeljcima. Zapamtite nazive Vegetable Stock Lemon Drop i Dirty Broth Tini. Iz Monina kažu da žele ponuditi “okusnu alternativu klasičnim slatkim sezonskim pićima,”  piše Drinks Business.

Moninov direktor za inovacije Michael Moberly predstavio je četiri twista na klasične koktele. “Korištenje temeljca, juhe ili drugih slanih elemenata u koktelima omogućuje nam da gostu ponudimo potpuno osjetilno iskustvo i istraživanje novih okusa. Izvrsna pića mogu se napraviti od toliko mnogo sastojaka, samo se morate pažljivo odnositi prema njima,” rekao je.

Monin predlaže nekoliko koktela. Vegetable Stock Lemon Drop je svježi koktel koji kombinira limun s temeljcem od povrća. Broth Fashioned bazira se na juhi i bourbonu. Tom Kah Gai Brothtail je koktel inspiriran tajlandskom juhom, s kokosom, limunskom travom i pilećom juhom. Dirty Broth Tini je neobični martini u kojem je salamuri od maslina dodano malo ljute juhe.

Prije ovih koktela-juha, Monin je početkom godine lansirao Summer Cooler, s juhom do pilećih kostiju, ananasa, krastavaca, limuna, mente i votke, i Savory Orange Basil s juhom od pilećih kostiju, narančom, rajčicom, bosiljkom , kokosovim mlijekom i votkom. Barmeni kažu da nije baš jednostavno napraviti balansirani i dobar koktel sa slanim juhama i temeljcima jer je tek nekoliko destilata pogodno za njih, najlakše ih je raditi s votkom, suhim sherryjem i whiskeyem, ali treba računati na neograničenu spremnost miksologa da eksperimentiraju i istražuju dok ne nađu i druga originalna rješenja. Ove zime, dakle, juhica na šanku. Zasad doduše samo u Americi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.