Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Graševina Goldberg osvojila je šampionsku titulu na natjecanju Vina Slovenije, dok je beljska Premium graševina nagrađena velikom zlatnom medaljom

Vino Slovenija, smotra koja se održava u Gornjoj Radgoni, već dugo godina spada među najveća regionalna vinska prvenstva. Ove su godine na Vinu Slovenije uz slovenske vinarije sudjelovali proizvođači iz Austrije, Italije, Njemačke, Hrvatske i Češke.

U sasvim relevantnoj konkurenciji beljska su vina dobila ukupno sedam medalja, od toga pet zlatnih. Graševina Goldberg iz berbe 2021. osvojila je šampionsku titulu u kategoriji polusuhih bijelih mirnih vina. Goldberg je luksuzno i otmjeno vino, koje se puni u malim serijama i od kojeg se očekuju šampionski naslovi i zlatne medalje.

belje-vina-6

Međutim, veliku zlatnu medalju osvojila je Premium graševina iz 2021. To je ono vino koje u supermarketima košta oko sedam eura, a u pojedinim berbama  može dozrijevati barem sedamnaest godina, o čemu upadljivo svjedoči činjenica da je ista ta Premium graševina iz davne 2006. ove godine osvojila zlatne medalje na Decanterovim Svjetskim nagradama i na International Wine Challengeu. Beljska Premium graševina možda je najbolja široko dostupna vrijednosg za novac na hrvatskom vinskom tržištu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.