Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OD PALAČINKI DO KOKAINA Policija tvrdi da se u popularnoj Činkici u Španskom preuzimao kokain

Jučer su objavljeni novi detalji o bandi trgovaca narkoticima, čiji su neki članovi prekjučer uhićeni dok se drugi već dulje vrijeme nalaze u zatvoru. U ovaj veliki slučaj dilanja drogom uključena je i popularna zagrebačka Činkica, jedan od prvih gradskih lokala specijaliziranih za palačinke.

Naime, policija tvrdi da je Mario Gavrić, suvlasnik zloglasnog narodnjačkog kluba Ritz u kojem je ubijen mafijaš Tomislav Sabljo, kilogram kokaina preuzeo i platio baš u Činkici. Gospodin Gavrić iskeširao je 36 tisuća eura za kokain u Činkici u Španskom 18. siječnja 2021. godine. Činkica, kojoj su mediji tepali da “peče palačinke bolje od maminih”, ovdje nije kolateralna žrtva, slučajno odabrani lokal za preuzimanje kokaina. Činkicu su, naime, vodili baš vlasnici Ritza, uhićeni Mario Gavrić i njegov dugogodišnji poslovno partner Sandi Hadžić, poznatiji pod estradnim imenom Sandi Pego, koji je zadnji put na Instagramu viđen u Barceloni.

Činkica je sredinom prošlog desetljeća bila jedan od najuspješnijih zagrebačkih kokala s brzom hranom. Poslije originalne Činkice u Španskom, Gavrić i Pego otvorili su Činkicu u Dubravi. Deseci tisuća Činkicinih gostiju nisu mogli ni zamisliti da se u njihovoj omiljenoj palačinkarnici trguje kokainom. Poslovno-životni put Marija Gavrića prilično je neobičan: malo je tko od prodavača palačinki postao kupac kilograma kokaina za 36 tisuća eura (a usput i suvlasnik narodnjačkog kluba).

Moramo, svakako, primijetiti kako je neobično neinteligentno što je gospodin Gavrić legitimni i bezazleni biznis, Činkicu, posuo i kompromitirao kokainom. S druge strane, naizgled bezazleni ugostiteljski objekti često služe za prikrivanje organiziranog kriminala. U jednom od internih dokumenata Ministarstva unutarnjih poslova od prije dvadesetak godina, navodi se više zagrebačkih kafića i restorana u kojima se sustavno i masovno trgovalo drogom ili su kamatari u njima iznuđivali novac od dužnika. Tako da Gavrićeva Činkica s kokainom zapravo nije iznimka nego tek nastavak dugogodišnje prakse.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})