Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Tic Tacu na Murteru pojeli smo jedne od najboljih brbavica ove godine, ali ostali okusi nisu impresivni

tic-tac-murter

U murterski Tic Tac došli smo nenajavljeno, bez rezervacije, kako bismo vidjeli u kakvom je stanju nekad legendarni restoran u kojem su zanat brusili kuhari poput Ante Božikova s Kornata.

U to doba Tic Tac bio je jedan od najboljih ribljih restorana u cijeloj Dalmaciji, pa nas je zanimalo u kojem je smjeru otišao. Čim smo jeli za stol, konobar nas je izvijestio što od svježe ribe ima na jelovniku. Imali su brbavice, tune i sabljarke.

Ponuda je očigledno bila odlična, pa smo bez razmišljanja uzeli tri jela, nakon podužeg puta po Kornatima. Prvo su za stol stigle brbavice koje su bile izvrsne. Kuhane na pari s tek nekoliko kapi limunova soka, odisale su svježinom. Brbavice su bile toliko dobre da im nije trebao nikakav dodatak. 

Carpaccio od tune bio je nažalost pomalo bezličan, bez ikakvih distinktnih okusa svježe tune koja je baš na ovom području među boljima u svijetu. File sabljarke, pripremljen na grilu bez kostiju, bio je solidan, tehnički korektno napravljen, ali zasjenila ga je neonski zelena blitva prepuna domaćih, rustikalnih okusa. Svaka čast.

Gotovo svako jelo koje smo dobili podržavalo je tezu da Tic Tac nije gastronomski ambiciozan restoran, već pokušava što jednostavnije prezentirati prvoklasne namirnice s kojima radi. To je naravno u redu, ali bi okusi onda trebali biti nešto snažniji, pamtljiviji i samouvjereniji. Ovako nam se čini kao da Tic Tac pleše na granici rustikalnog ribljeg i turističkog restorana. 

Tic Tac ipak ne možemo okarakterizirati kao turistički restoran jer ima uzoran jelovnik, bez nepotrebnih jela opće prakse, i gotovo je potpuno orijentiran na ribu i rakove. Ambijent u murterskoj lučici sasvim je ugodan, dok se servis čini pomalo nervozan. 

TIC TAC

Hrokešina 5, Murter

HRANA 3  VINO -3  AMBIJENT 4  SERVIS 3 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.