Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slučaj HDZ-ovog načelnika općine koji je išamarao vlasnicu kafića govori o položaju malih ugostitelja i njihovih radnica u malim mjestima

nasilje-severin

Priča je prilično potresna. Prije nekoliko dana, kasno navečer, konobarica jednog kafića u mjestu Severin kraj Bjelovara nazvala je vlasnicu kafića. Konobarica je plakala i rekla da ne može više raditi u kafiću jer je dvojica gostiju vrijeđaju i pokušavaju seksualno maltretirati.

Vlasnica je odmah došla u kafić, gdje je zatekla Žarka Žgelu, HDZ-ovog načelnika općine i jednog njegovog prijatelja. 

Vlasnica je odlučno   zaštitila konobaricu, a načelnik općine vikao je na vlasnicu: “Znaš li ti tko sam ja!? Ja određujem što se ovdje smije a što se ne smije! “

Do prvog je fizičkog sukoba došlo u lokalu. Zatim seisituacija smirila, svi su izašli iz kafića, vlasnica je zaključala lokal i željela otići kući ali ju je načelnik općine ponovo napao i žešće išamarao. Pošto je priča izašla u javnost, načelnik je tvrdio da je ugostiteljica sve izmislila.

Međutim, nadzorne su kamere snimile njegovo iživljavanje, pa je Žgela uhićen (rabijatni je načelnik istupio iz HDZ-a poslije otkrića simke). Što nam govori ova priča? U malim su sredinama mali ugostitelji često izloženi samovolji i divljanju lokalnih šerifa, bilo da je riječ o političarima ili poduzetnicima.

Drugo, konobarice u takvim lokalima često su izložene ponižavanju i seksualnim pritiscima: njihov posao katkad zaista može biti nepodnošljiv. Što je sve, uz depopulaciju i bitno manju kupovnu moć nego u većim gradovima, jedan od razloga izumiranja ugostiteljstva u provinciji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.