Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rusija istražuje Mars Grupu, sumnjiče ih da financiraju ukrajinsku vojsku  

mars-cokolada-supermarket

Tužiteljstvo Moskovske regije otvorilo je istragu o poslovanju Mars Grupe, proizvođača čokoladica Mars, Bounty, Snickers i drugih brendova.

Mars je jedna od gotovo tristo zapadnih kompanija koje su nastavile raditi u Rusiji i nakon Putinove invazije na Ukrajinu. Ruske vlasti sada tvrde da Marsu ne štimaju prihodi i porezi koje plaća u Rusiji, sumnjiče ih da su dijelom novca tajno financirali ukrajinsku vojsku.

Mars Grupa u Rusiji ima deset tvornica u kojima proizvodi slatkiše i hranu za kućne ljubimce. “Trenutno, tužiteljstvo Moskovske regije provjerava nezakonite aktivnosti tvrtke Mars LLC. Posebno se provjerava financijska potpora za Oružane snage Ukrajine, kao i pouzdanost primljenih prihoda i njihova usklađenost s poreznim odbicima uplaćenim u blagajnu Ruske Federacije”, rekao je glasnogovornik tužiteljstva za agenciju TASS.

Komplikacije s Putinovim planovima na fronti neminovno će se odražavati na kompanije koje posluju u Rusiji. Može se očekivati da će poput Marsa, milom ili silom morati podijeliti dio pritiska s Putinom, ali tko im je kriv. McDonald’s i Coca Cola, koji su odmah izašli iz Rusije kad je Putin napao Ukrajinu, neće imati tih problema.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.