Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barmen Kinoteke fizički napao splitskog dogradonačelnika. Policija ga odvela na triježnjenje

kinoteka-barmen

Slobodna Dalmacija jučer je izvijestila o incidentu u centru Splita, u kojem je zaposlenik splitskog restorana Kinoteka na ulici napao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića. 

Prema Ivoševićevom iskazu, barmen ga je napao dok je sjedio na terasi susjednog lokala kraj Zlatnih vrata. Ivošević je upravo bio završio pregled terena s komunalnim redarima. Barmen je, dok je vrijeđao Ivoševića, spominjao gradsku Odluku o komunalnom redu. Ivošević tvrdi da ga je napadač “triput pokušao udrit šakom u glavu i prijetio da će ga riješiti”. Ivošević je sve prijavio policiji. 

Napadača su identificirali kao R.R, DJ-a i jednog od najboljih splitskih koktel majstora. Na objavljenoj fotografiji vidi se R.R. s dignutim šakama u majici Motorheada. Zbog Ivoševićevog iskaza pretpostavlja se da je napad povezan s politikom štekata koju provodi gradska uprava Ivice Puljka. Vlasnici Kinoteke u kojoj napadač radi su obitelj Alfirević, poznati splitski ugostitelji poznati po popularnim i modernim lokalima poput NoStressa i Mazgoona.

NoStressu, koji radi na jednoj od najboljih splitskih lokacija, na Pjaci, Puljkova gradska uprava ukinula je terasu, a Ivošević je formalno zadužen za provedbu te odluke, pa se pričalo da je barmen dogradonačelnika napao ogorčen zbog nepravde koju nanosi njegovim poslodavcima.  

U izjavama o Puljskovoj gradskoj upravi prije ovog incidenta, Željko Alfirević specifično se žalio na ponašanje Bojana Ivoševića prema ugostiteljima: “ Komunikacija spomenutoga gospodina nikada nije bila primjerena, dapače vrlo je osvetnički nastrojena. Nažalost, gospodin gradonačelnik, koji za sebe govori da je legalist i da u njegovu mandatu neće biti podjela na podobne i nepodobne, blagoslovio je rad svojih suradnika koji nas upravo dijeli na podobne i nepodobne”.

Kasnije je objavljeno da je barmen dogradonačelnika napao prilično pijan, nakon uhićenja izmjerili su mu 1.3 promila u krvi i odveli ga u pritvor triježnjenje. Danas mu počinje kriminalistička obrada. Dogradonačelnik Ivošević kaže da su “već navikli na prijetnje.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.