Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJVEĆA TURISTIČKA PREVARA IKAD 900 eura za taksi od Splita do Trogira 

taksi-split

Slobodna Dalmacija, čiji novinari ove godine neumorno i gotovo uzorno izvješćuju o ekscesima piratskog turizma, danas je objavila priču o baš najnevjerojatnijem primjeru ljetne prevare na moru. U Splitu je, naime, trenutno usidren američki nosač aviona USS Gerald R. Ford. Američki su mornari jedva dočekali da izađu u grad, o čemu jučer i prekjučer izvješćuju brojni lokalni i nacionalni mediji.

Slobodna tvrdi da je neki taksist, očito profesionalni razbojnik, jednom američkom mornaru vožnju od Splita do Trogira naplatio zaista nevjerojatnih 900 eura. Za taj novac, i manje, možete odletjeti od Splita do New Yorka i vratiti se natrag. U splitskim taksi udrugama potvrdili su da znaju za taj slučaj, ali da nemaju potvrdu. Ono što vide, kažu, jest da se taksistima u luci znatno smanjila potražnja mornara s američkog broda nakon što se priča proširila.

Splitska policija kaže da nije dobila nikakvu dojavu. I da je splitska policija dobila dojavu o vožnji od 900 eura, ne bi mogla reagirati jer je ta vrsta kriminala u nadležnosti inspekcijskih a ne policijskih službi. U svakom slučaju, ako je točno da je netko naplatio vožnju od Splita do Trogira 900 eura, tog bi kriminalca trebalo što prije zatvoriti. O posljedicama za imidž hrvatskog i dalmatinskog turizma ne treba posebno govoriti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.