Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

15 GODINA MAREDA Od roštiljarne do najuspješnijeg gastrotainmenta u Zagrebu

el-toro-maredo-nova-godina

Maredo u Andrašecovoj ulici otvorio se u kasno proljeće 2008. godine. Prvi smo put ondje jeli par tjedana poslije otvaranja. Tadašnji Maredo bio je tipična roštiljarna, s dobrim mesom, velikim porcijama i korektnim cijenama. U idućih nekoliko godina Maredo je postao poznat kao mjesto za duge noćne izlaske sa živom glazbom i plesanjem na stolovima.

maredo-sala

Hrana se nije bitno mijenjala sve negdje do 2018. kad su se El Toro i Maredo udružili u jednu restoransku grupu, pa je El Torov chef Mario Mihelj polako počeo intervenirati u Maredovu kuhinju. No, do strateške je promjene došlo lanjske jeseni. Maredo je izbacio živu glazbu i tako potpuno promijenio profil restorana. Maredo se dramatično preuredio; pomalo klaustrofobičan, mračni prostor pretvorio se u svijetli, prozračni, moderni interijer s veoma visokim stropom.

Chef Mihelj sastavio je gastronomski meni s puno vrhunskih sastojaka poput wagyua i kavijara. Vinska lista jedna je od najopsežnijih u Zagrebu: skoro sve butelje toče se na čaše. Maredo je dobio i sushi bar; uz vrhunsku plavu tunu jedan od specijaliteta je nigiri sa škampom i kavijarom. 

Sve ovo promjene dovele su Maredo do statusa jednog od najuspješnijih restorana u Zagrebu. Činjenica je da petkom i subotom navečer stol katkad treba rezervirati i do dva tjedna unaprijed. Činjenica je, koju mogu potvrditi distributeri vina, da je Maredo najveći potrošač šampanjca među svim zagrebačkim restoranima.

Maredo je zaista iznimno uspješan primjer potpune transformacije starinskog restorana s velikim komadima mesa i živom glazbom u moderni gastrotainment. Maredo je petnaesti rođendan proslavio sinoć, večerom i partyjem na novoj atraktivnoj terasi s 12 metara dugim barom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.