Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT ROSEA Angelina Jolie tvrdi da je prvo htjela prodati udjel u Miravalu Bradu Pittu, ali da ju je on gadno ucijenio

angelina-miraval

Nakon što je Brad Pitt u Americi podnio novu tužbu protiv bivše supruge Angeline Jolie, tvrdeći da je ona mimo dogovora njemu iza leđa prodala pola zajedničke provansalske vinarije Miraval, odvjetnici Angeline Jolie uzvraćaju preko tabloida. U novoj tužbi Pitt tvrdi da je Jolie svoj udjel u Miravalu prodala ruskom tajkunu Juriju Schefleru kako bi mu napakostila u sudskoj bitki za skrbništvo (točnije, osvetila se jer mu nije uspjela oduzeti djecu, sud je dodijelo zajedničko skrbništvo).

Miraval, koji su zajedno kupili za 60 milijuna dolara 2011. godine, danas proizvodi jedan od najboljih rosea na svijetu, na imanju je legendarni glazbeni studio i imanje danas vrijedi 160 milijuna dolara, zbog rasta cijena nekretnina, provansalskih vinograda i goleme vrijednosti brenda Miraval.

Kad su se razvodili, Jolie i Pitt su se dogovorili da neće dijeliti Miraval već će ga nastaviti zajedno voditi i dijeliti profit, svjesni da će mu cijena samo rasti. Za Jolie, Miraval je bila njena europska baza i mjesto gdje se 2/14. udala za Pitta. Za Pitta, Miraval je pitanje biznisa i identiteta. On osobno proizvodi rose u Miravalu s uglednim rhonskim vinarom Matthieuom Perrinom, prije nekoliko godina počeo je proizvoditi rose šampanjac Fleur de Miraval u suradnji s Pierreom Petersom, a nedavno kozmetiku od koštica grožđa.

Pitt tuži Jolie da je prodajom svog udjela vlasniku Stoli votke njegov brend “vezala uz Rusiju, ruske homofobne zakone i invaziju na Ukrajinu” i tako nanijela štetu brendu, te da je od Pitta, kad je htio otkupiti Miraval, tražila “nerazumnu svotu.” Pitt se, naravno, boji i da će ga Schefler s golemim udjelom koji ima pokušati istisnuti iz Miravala.

Tim Angeline Jolie, pak, tvrdi suprotno. Pod uvjetom anonimnosti portalu Page Six ispričali su da je Angelina sukladno ugovoru, koji nije specificirao cijenu već samo da nitko ne smije prodavati udjele bez odobrenja onog drugog, ponudila otkup svoj udjela u Miravalu. Tražila je 8,5 milijuna dolara, dakle nimalo nerazumnu cifru, a Brad Pitt je, tvrde, u zadnji čas stopirao isplatu i poručio da će Jolie novac dobiti ako prestane govoriti o njegovom ponašanju prema djeci. Pod ponašanjem se misli na alkoholizirane ispade, emocionalno i fizičko nasilje.

Podsjetimo, Angelina Jolie razvod je pokrenula 2019. nakon incidenta u privatnom avionu gdje je, kako je navedeno u parnici, pijani Pitt prvo napao nju, a onda njihova sina Maddoxa koji je pokušao obraniti majku. Kako očito nije bila riječ o prvoj takvoj sceni, Jolie je istoga dana nazvala policiju, prijavila nasilje i pokrenula razvod, ali i veliku medijsku ofenzivu protiv Pitta. Iako se sve dogodilo na samom početku cancel kulture, Pitt nije pretrpio značajniju reputacijsku štetu. Karijeru je munjevito rehabilitirao ali je unatoč sudskoj odluci praktički ostao bez djece. Nakon liječenja od alkohola i niza pokajničkih intervjua, posvetio se filmovima i biznisu, a Jolie je nastavila živjeti relativno povučeno s djecom. Njihovi sukobi i sudski sporovi dosad nisu utjecali na kvalitetu Miravala. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.