Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSLUZIVNO IZ LONDONA  Čini se da su hrvatska vina osvojila rekordan broj medalja na novim Decanterovim Svjetskim nagradama

Rezultati Decanterovih Svjetskih vinskih nagrada, najvećeg i najutjecanijeg globalnog vinskog natjecanja, bit će objavljeni u prvom tjednu lipnja. Do srijede 17. svibnja većina hrvatskih vinara još nije dobila službene obavijesti o plasmanima svojih vina.

Mi smo pak jučer doznali da bi hrvatska vinska industrija mogla osvojiti rekordan broj medalja, i to zlatnih. Osobito je važno da su medalje osvojila vina od autohtonih hrvatskih sorti: malvazije, graševine, pošipa, grka, debita, plavca, terana ali i škrleta i žlahtine. U naslovu piše čini se, zbog specifičnog načina ocjenjivanja na Decanterovim Svjetskim nagradama. Ocjenjivački panel može, naime, nekom vinu dati 95 bodova, što donosi zlatnu medalju, ali vrhovni suci mogu tražiti naknadni tasting i srušiti tu ocjenu.

U zadnjih nekoliko godina hrvatska su vina redovito osvajala nekoliko platinastih i desetak ili više zlatnih medalja. Na Decanterove Svjetske nagrade (DWWA) prijavljuje se više od 17 tisuća vina iz cijelog svijeta.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.