Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SENZACIJA IZ DARUVARA Destilerija Wise Grus osvojila je dvostruku zlatnu medalju za Lozovaču Barrique na natjecanju u San Franciscu

wise-grus-g

San Francisco World Spirits Competition smatra se najvažnijim natjecanjem za žestoka pića na svijetu. SFWSC utemeljen je još 2000. godine; njegovi su ocjenjivački standardi veoma visoki, a u Hrvatskoj je postao šire poznat kad su zagrebački Old Pilotsi ondje počeli osvajati zlatne medalje.

Double Gold, dvostruko zlato, najviša je moguća medalja za veliku većinu destilata koji se ocjenjuju u San Franciscu. Double Gold znači da su svi članovi ocjenjivačkog žirija pojedinom piću dodijelili zlatnu medalju. Na natjecanju u San Franciscu dodjeljuje se i platinasta medalja, platinastu medalju dobivaju pića koja su tri godine zaredom nagrađena dvostrukom zlatnom medaljom.

Wise Grus nova je destilerija iz Daruvara, koja je ove godine prvi put poslala uzorke u San Francisco pa formalno nije mogla konkurirati za platinastu medalju. Ali je zato odmah, u debitantskom nastupu na najvažnijem svjetskom natjecanju destilata, osvojila Double Gold za svoju Lozovaču Barrique. Riječ je doista o senzacionalnom uspjehu koji pokazuje da se hrvatska scena jakih pića naglo budi. Wise Grus osvojio je i srebrnu medalju za Šljivovicu.

Ranije ove godine Wise Grus osvojio je dvije zlatne medalje na natjecanju u Frankfurtu, za Dunju i Lozovaču, i posebno priznanje za najbolju hrvatsku destileriju koja je nastupila u Frankfurtu. Wise Grus ovim je uspjesima postao živi primjer da se maksimalno ambiciozni pristup proizvodnji pića uvijek isplati. Više o daruvarskoj destileriji Wise Grus možete pročitati na linku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.