Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franko’s Pizza & Bar upravo je proglašena 43. najboljom pizzeriijom u Europi izvan Italije i najboljom pizzerijom u Hrvatskoj

frankos

Večeras se u Barceloni održava svečano proglašenje 50 Top Pizza za Europu izvan Italije. 50 Top pizza najvažnije je internacionalno rangiranje pizzerija u cijelom svijetu, koje obuhvaća Europu, Ameriku i Italiju, kao zasebnu listu.

Zagrebačka pizzeria Franko’s Pizza & Bar treću je godinu zaredom ušla na listu 50 najboljih europskih pizzeria. Franko’s je ove godine osvojio 43. mjesto što je dva mjesta bolje nego lani. Franko’s je istodobno proglašen najboljom pizzerijom u Hrvatskoj, što je ionako prilično nesporno, budući da jedina stvarna Franko’sova konkurencija, Rumore u Labinu, zaostaje u nekim bitnim ugostiteljskim elementima. Franko’s je otvoren 2019. godine. Riječ je o gourmet pizzeriji s klasičnim napolitanskim tijestom, puno lokalnih sastojaka i odličnim izborom vina. Franko’s iz godine u godinu zauzima više pozicije na 50 Top Pizza Europa. Kasnije navečer, objavit ćemo kompletnu listi 50 najboljih pizzerija u Europi izvan Italije. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.