Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beogradska Crna ovca, koja se proslavila sladoledima od gorgonzole i suhih šljiva sa slaninom, uskoro se otvara u Zagrebu

crna-ovca

Na izlozima većeg poslovnog prostora u Martićevoj 14, gdje se nalazio neki bezvezni dućan s jeftinom i ružnom odjećom, upravo su se pojavili natpisi: Sladoled dolazi u grad, Crna ovca.

Beogradska Crna ovca potvrdila nam je da na ljeto otvara svoju prvu zagrebačku sladoledarnicu.

Crna ovca zanatska je srpska sladoledarnica. koja je počela raditi 2015. godine na Dorćolu. Danas imaju više podružnica u Beogradu i jednu u Novom Sadu. Crna ovca proslavila se nekonvencionalnim okusima svojih sladoleda. U prvih nekoliko mjeseci rada Crna ovca lansirala je čak 48 okusa, koji su se bazirali na autentičnim   prirodnim sastojcima.

Crna ovca sladoledu, čini se, pristupa gotovo kao što legendarni štajerski Zotter pristupa čokoladi: nijedan okus, koliko god se doimao ekscentričnim, nije nemoguć. Pa je Crna ovca, među ostalim, proizvodila i sladoled od suhih šljiva i slanine, kraj kojeg se sladoledi od gorgonzole i kajmaka doimaju sasvim konzervativno.

Crna ovca izabrala je idealnu lokaciju za svoj zagrebački debut: ne postoji bolje mjesto od Martićeve za avanturističke zanatske sladolede.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.