Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAKON CRNE PLOČE Vodnjanka je uvjerljivo najbolji tradicijski restoran u Puli

vodnjanka-skampi

U pulskoj Vodnjanki, koju nipošto ne treba povezivati s vodnjanskom i zagrebačkom Vodnjankom, nismo jeli dvije ili tri godine. Pulska Vodnjanka, koja je i ono doba bila uvjerljivo najzanimljiviji restoran u Puli, u međuvremenu je značajno napredovala.


Prvo, sad primaju kreditne kartice, što je conditio sine qua non svakog ozbiljnog restorana. Drugo, vinska je lista sveobuhvatnija nego ranije: super je vidjeti međimurski Dvanajščak Kozol u Istri. A šampanjac Pol Roger pokazuje da pulska Vodnjanka ne pati od manjka dobrog ukusa (šteta je što Pol Roger ne toče na čaše).

Treće, i najvažnije, hrana je još elaboriranija i ukusnija nego prije nekoliko godina. Vodnjankin chef ima meku, sofisticiranu ruku. Pa je tako želatinozna, nježna ali čvrsta raža bila upravo senzacionalna, ne samo u teksturi nego i u onom specifičnom malo težem okusu koji imaju ribe iz obitelji morskih pasa.

Veliki slatki škamp na žaru bio je očekivano senzacionalan, male frigane trilje uobičajeno neodoljive, a file pravog morskog psa u umaku od naranče vodi Vodnjanku prema kompleksnijem gastronomskom kuhanju. Riblja juha bila je prepuna mesa bijele ribe, dok je juha od divljih šparoga spektakularno gorka. Čak ni kruhovi i peciva nisu loši, iako tu vidimo značajan prostor za napredak.

Sva se hrana naručuje s crne ploče, čiji se sadržaj dnevno mijenja. Većina Vodnjankinih jela košta između 12 i 17 eura, što je nevjerojatno povoljno za tako izvrsnu hranu.

U naslovu bi pisalo kako je Vodnjanka uvjerljivo najbolji pulski restoran, bez pridjeva tradicijski, da u petak nismo večerali u steakhouseu Sophia u Grand hotelu Radisson Brioni.

VODNJANKA

Ulica Dinka Vitezića 4, Pula

HRANA 4/5  VINA -3/5 (jer nema šampanjca na čaše). AMBIJENT 4/5. SERVIS 4/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.