Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

LJETNI HIT U Hrvatsku su stigle čokolade koje zamrznete i jedete kao sladoled. Probali smo ih

schogetten-g

Smrzavanje je pomalo tabu među ljubiteljima čokolade. Smrznuti čokoladu a da ostane ista kad je jednom odmrznete komplicirano je i riskantno, neki će reći nemoguće. Na tržištu su se, međutim, pojavile čokolade koje su najbolje baš kad se smrznu.

U Deliiicijama na Kvatriću vidjeli smo nova pakiranja Schogettena, njemačkih punjenih čokolada koje se u Hrvatskoj prodaju u najširoj distribuciji. Schogetten spada u srednji rang industrijskih čokolada, najpoznatije su po tome što dolaze u pojedinačnim kockicama s različitim punjenjima i uvijek po prijateljskim cijenama. 

schogetten-freeze-jagoda

Na novim pakiranjima Schogettena primijetili smo nešto drugačije, oznaku Freeze Me i pitali prodavačicu što to znači. Obasnila nam je da je riječ ograničenoj ljetnoj seriji Schogetten čokolada, koje se prije upotrebe drže nekoliko sati u zamrzivaču, a kad se izvade jedu se praktički kao sladoled. Schogetten Freeze Me se trenutno u Deliiicijama prodaje u tri okusa, s jagodom, bourbon vanilijom i trostrukom čokoladom, pa smo uzeli sva tri.

U zamrzivaču smo ih prvo držali dva sata kako je naznačeno na pakiranju i to nije bilo dovoljno. Čokolade su se lijepo ohladile, postale su hrskave a punjenja su bila manje slatka nego prije. Ipak, nismo osjetili neku osobitu razliku. Vratili smo ih u led i pričekali još sat vremena za jagodu i sat i pol za čokoladu. Tek kad smo ih drugi put izvadili iz zamrzivača, Schogetten Freeze Me pokazale su u čemu je atrakcija ovog formata, s kojim čokolada postaje ljetni slatkiš, koji osvježava i ne topi se brzo na vrućini. 

Schogetten Freeze Me Jagoda

schogetten-freeze-jagoda

Bijela čokolada s dnom od tamne čokolade i jako mirisnim punjenjem od jagoda pravi je hibrid sladoleda i čokolade. Zaleđena čokolada nije bila tvrda nego je zadržala normalnu konzistenciju, dobila je bolji snap koji je ponekad problem kod bijelih čokolada, a punjenje od jagoda što je hladnije ima voćniji i svježiji okus. Ova verzija vjerojatno će biti najveći hit Freeze Me linije.

Schogetten Freeze Me Bourbon Vanilija

schogetten-freeze-vanilija

Mliječna čokolada s vanilijom čiji nas je okus iznenadio. Vanilija u masovnim brendovima čokolada obično ima umjetni, pomalo kemijski okus, ali bourbon vanilija u Freeze Me čokoladi je umjerena, ima dopadljivi okus vanilije a punjenje najviše podsjeća na sladoled od vanilije od sve tri čokolade koje smo probali. Jedina joj je mana što je za koji stupanj preslatka, ali to se može ublažiti duljim držanjem u ledu.

Schogetten Freeze Me Triple Choc

schogetten-freeze-choc

Nama uvjerljivo najbolja od ove tri čokolade. Intenzivna, tamna, bogata, s punjenjem koje nakon više od tri sata smrzavanja ostaje kremasto, a hladnoća naglašava teksturu i punjenju i vanjskom dijelu čokolade. Pojeli smo je skoro cijelu. Ove ledene kockice pune svilenkaste čokolade s hrskavim komadićima čokolade mogu se jesti i usred vrućeg kolovoza. Probali smo je držati u ledu i dulje od pet sati, ali to nije utjecalo na okuse i teksture. Bitno je da Freeze Me Triple Choc u zamrzivaču ne držite prekratko, nikako ne manje od tri sata. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

LJETNI HIT U Hrvatsku su stigle čokolade koje zamrznete i jedete kao sladoled. Probali smo ih

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min