Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Emanuele i Michaela Scarello otvaraju novi Agli Amici u Veneciji u hotelu JW Marriott 

agli-amici-venecija

Nakon uspješnog otvaranja Agli Amici Rovinj, koji je nakon samo mjesec dana rada dobio Michelinovu zvjezdicu i podignuo gastronomske standarde u Hrvatskoj, neumorni Emanuele i Michaela Scarello otvaraju još jednu podružnicu svog uspješnog obiteljskog brenda. Ovog puta obitelj Scarello ostaje u Italiji, ali seli u Veneciju točnije Isole delle Rose, gdje u luksuznom hotelu JW Marriott otvaraju Agli Amici Dopolavoro.

Kako javlja talijanski Gambero Rosso resort ima 266 soba, četiri restorana i četiri bara, dok će krunski dragulj biti upravo novi restoran ove nacionalno poznate talijanske obitelji koja se već više od 100 godina bavi ugostiteljstvom. Restoran će imati posebni privatni ulaz preko lučice, a nudit će najbolje od lokalnih namirnica, dok Scarello obećaje da će napraviti jedinstvene jelovnike koji se nigdje drugdje neće moći probati.

michela-emanuele-scarello

Okoliš restorana mu svakako daje prednost: klima je blaga pa tako ima mnogo biljaka koje se ne mogu pronaći u ostatku lagune, restoran je okružen povrtnjacima s kojima će raditi u kuhinji i stablima maslina koje će gosti moći degustirati. Restoran će nuditi dva jelovnika, jedan posvećen laguni, a jedan posvećen upravo vrtu. “Agli Amici Dopolavoro je mali restoran s velikim vrtom u laguni, koji je rezultat rada čovjeka i prirode. Taj proces želimo reflektirati u znanju i tradicijama u kuhinji. Namjera je pružiti iskustvo koje izražava jedinstvenu Venecijansku lagunu,” rekao je Scarello netom prije otvaranja restorana.

S obzirom na uspješnost Agli Amici Udine i Agli Amici Rovinja koji zajedno imaju tri Michelinove zvjezdice, za očekivati je kako će obitelj Scarello uspješno raditi i u jednom od najpoznatijih gradova na svijetu. Venecija danas ima sveukupno devet Michelinovih zvjezdica i restoran poznatog chefa Enrica Bartolinija koji ima najviše zvjezdica među talijanskim kuharima. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.