Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chandon Garden Spritz svakako je najluksuzniji i jedan od najuspjelijih RTD-a na hrvatskom tržištu

chandon-2

RTD znači ready to drink. Riječ je, dakle, o mješavinama pića koja se mogu odmah konzumirati. Umjesto da radite koktele, dobijete miksologiju u boci ili limenki. RTD se dijeli na tri kategorije; pića bazirana na sladu, drugu pića bazirana na destilatima, a treću kokteli i spritzevi bazirani na vinu.

Lani je globalno tržište RTD-a vrijedilo oko pet milijardi dolara. Chandon Garden Spritz spada, naravno, u treću kategoriju. Chandon se, međutim, već izgledom drastično izdvaja od velike većine RTD-a. RTD pića se uglavnom pakiraju u limenke, male boce, a katkad i u tetrapake. Chandon Spritz puni se u raskošnu, pravu šampanjsku bocu s elegantnom etiketom. Utoliko je Chandon Garden Spritz uvjerljivo najluksuzniji RTD koji se dosad pojavio na hrvatskom tržištu, ali i šire.

Chandon je ime za ogromnu grupaciju proizvođača pjenušavih vina u vlasništvu francuske korporacije LVMH. Chandon obuhvaća Kaliforniju, Brazil, Argentinu, Australiju, Kinu i Indiju. Chandon Garden Spritz, koji se na tržištu pojavio lani, temelji se na pjenušavom vinu iz argentinske Mendoze, napravljenom od 47 posto chardonnaya, 33 posto crnog pinota i 20 posto semillona.

Pjenušac je obogaćen maceriranim korama španjolskih naranči, ali i snažnim herbalnim notama. Rezultat je aperitiv slatko-gorkog okusa, bogatih biljno voćnih aroma s puno svježine. Chandon je perfektno piće za beach barove, bazene, noćne klubove, lijepo uređene terase, ali i za klasične barove i ambicioznije kafiće.

chandon-g

Naravno, može imati svoje mjesto i u restoranima, i to ne samo kao aperitiv. Zbog slatko-gorkog okusa Chandon Spritz morao bi se dobro slagati s kineskim jelima koja se temelje na sweet and sour umacima, kao i s pikantnim tajlandskim i indijskim curryjima, jer ublažava njihovu ljutinu.

chandon-garden-spritz

Mi smo ga, međutim, probali sa 70 postotnom Valrhonom sa zelenom etiketom. Rezultat nas je razveselio. Gorko-slatki Chandon i gorko-slatka čokolada pokazali su se uzornim primjerom komplementarnog slaganja pića i hrane: Chandon se doimao još svježijim, a čokolada je dobila naglašeno voćne nijanse. Chandon Garden Spritz neočekivano je uspjelo piće , u kojem se zaista može opušteno uživati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.