Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noćašnje ubojstvo u zagrebačkom Ritzu potvrdilo je da su narodnjački klubovi najtoksičnija javna mjesta u Hrvatskoj

ritz

Ovo, dakle, više nije pitanje ukusa. Nije bitno da li ne podnosite turbo folk i razne njegove izvedenice ili pak uživate u takvoj glazbi. Bitne su činjenice. A činjenice kažu sljedeće.

Noćašnje ubojstvo poznatog zagrebačkog kriminalca Tomislava Sablje ispred ulaza u narodnjački klub Ritz zapravo je samo jedan od brojnih nasilnih incidenata pred noćnim klubovima u kojima se izvodi i sluša turbo folk.

Od davnog ubojstva mafijaškog šefa Zlatka Bagarića, preko niza pucnjava ispred Pashe, svojedobno najpoznatijeg zagrebačkog narodnjačkog lokala do noćašnjeg smrtonosnog obračuna, proteže se jasan sadržajni kontinuitet, koji se zove narodna glazba ili turbo folk. Turbo folk naprosto privlači nasilnike i pripadnike kriminalnih skupina, jer je to njihov omiljeni glazbeni žanr.

I zato se ovakvi ispadi dešavaju u narodnjačkim klubovima. Legitimni ugostitelji, koji investiraju u narodnjačke lokale, moraju biti svjesni de se svake noći ubojstvo poput Sabljinog može desiti i u njihovom lokalu. I da će se prije ili kasnije vjerojatno morati suočiti s neugodnim posljedicama takvih investicija.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.